Război în Ucraina, ziua 183. 22 de victime în urma atacului din...

Război în Ucraina, ziua 183. 22 de victime în urma atacului din orașul Chaplyne

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ukrinform.net

Numărul persoanelor care au murit în atacul cu rachete rusești, în gara din Chaplyne, în regiunea Dnipropetrovsk, din Ucraina a crescut la 22 de persoane, între care un copil de 11 ani, anunță Ucraina. Atacul a avut loc în ziua în care s-au împlinit șase luni de la începutul invaziei Moscovei.

Potrivit oficialilor din Ucraina, cinci dintre cele 22 de victime ale atacului din orașul Chaplyne, din estul țării, au ars de vii într-un vehicul. Un băiat de 11 ani a fost, de asemenea, ucis, relatează BBC

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat atacul în mijlocul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU. El a precizat că aproximativ 50 de persoane au fost rănite.

Până în prezent, Rusia nu a comentat atacul, însă a negat în repetate rânduri că ar fi vizat infrastructura civilă.

Zelenski a declarat că a aflat de atacul asupra Chaplyne, în regiunea Dnipropetrovsk, în timp ce se pregătea să vorbească în fața Consiliului de Securitate, spunând: „Acesta este modul în care Rusia s-a pregătit pentru reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.


Patru vagoane de pasageri sunt în flăcări acum… numărul victimelor ar putea crește”, a spus el.

În aprilie, un atac asupra unei alte gări a ucis peste 50 de persoane.

Ucraina a marcat miercuri Ziua Independenței, iar Zelenski a declarat anterior că Rusia ar putea face ceva „crud” pentru a perturba sărbătorile.

Anterior, el a acuzat forțele Moscovei că au transformat centrala nucleară din Zaporojie într-o „zonă de război” care a pus în pericol centrala și populația Europei și a pus lumea „în pragul unei catastrofe din cauza radiațiilor”.

Secretarul general al ONU a declarat în cadrul aceleiași reuniuni că „războiul fără sens” ar putea împinge milioane de oameni în sărăcie extremă, atât în Ucraina, cât și în afara ei.

În întreaga lume, au existat adunări de susținători pe străzi pentru a marca independența Ucrainei. Liderii mondiali s-au adunat, de asemenea, pentru a susține națiunea în conflict pentru a marca această ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.