Scena de Acasă revine la Dumbrăvița pentru a doua ediție: concerte și...

Scena de Acasă revine la Dumbrăvița pentru a doua ediție: concerte și activități culturale

0
DISTRIBUIȚI
Maryliss & Cover Up va susține un concert în cadrul evenimentului

Cea de-a doua ediție a evenimentului Scena de Acasă, proiect inițiat de Asociația Trib’Art, va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare la Dumbrăvița. Evenimentul este structurat pe parcursul a trei zile și aduce în fața publicului concerte de jazz-blues, rock și pop în perioada 26 – 28 august.

Primul concert va avea loc în 26 august de la ora 21 cu trupa KPC pe strada Ponor din Dumbrăvița. Trupa este alcătuită din Emil Kindlein (chitară, muzicuță, voce), Cristina Pădurariu (voce, flaut, didgeridoo) și Sergiu Cătană (tobe și electronice). Sergiu Cătană a colaborat, în trecut, cu o serie de artiști, printre aceștia care Sebastian Spanache, Dan Alex Mitrofan, Pedro Negrescu, Nicolas Simion, Petre Ionutescu, Alexandrina, Blazzaj, Dara project, Melting Carousel, Paper Jam, Mud Boulevard, Brigada Artistica Urbană, Persona sau Fragmental. Cristina Pădurariu este cunoscută melomanilor datorită colaborărilor ei cu Blazzaj, Eldad Tarmu, Horea Crișovan, Ilie Stepan, Matt Darrieau, Spyros Kolliavasilis sau Raul Kușak. Emil Kindlein a fost activ în diferite formule: Deocamdată (folk trio), For Sale (blues-rock trio), Școala de corecție (alternativ), Acoustica, în duo cu Daniel Silvian Petre.

Melting Dice va susține un concert în cadrul evenimentului

În data de 27 august, de la ora 21 pe platoul Casei de Cultură Dumbrăvița va avea loc un recital cu formația Melting Dice.


Trupa s-a înființat în Timișoara în toamna anului 2014, având în componența inițială patru membri: Flavius Vutan (chitară), Sorin Ghiniță, (tobe), Dani Șimon (bas), Bogdan Cotîrță (chitară și voce). Anul 2015 a însemnat primele festivaluri și concerte proprii ale trupei, iar în primăvara anului 2016 s-a lansat primul videoclip, la piesa „Inert”. Anul 2017 este cel în care trupa lansează primul album: Cord Cablu Creier, iar în 2020 se lansează cel de-al doilea material discografic, EP-ul „Mat deschis”. Tot în 2020, locul lui Dani Șimon la bas este luat de Adolf Vegh, iar Flavius Vutan părăsește trupa. În 2021, trupa a functionat în formulă de trio, iar din 2022 a revenit la una de cvartet, componența actuală fiind cu Bogdan Cotîrță (voce și chitară), Sorin Ghiniță (tobe), Alfred Paros (bas) și Cristi Paros (clape).

În data de 28 august de la ora 21 la Parcul Nordic din Dumbrăvița va avea loc un concert susținut de Maryliss & Cover Up. Solista Maria Avrămescu, cunoscută sub pseudonimul „Maryliss”, s-a făcut remarcată în cadrul concursului Vocea României, în anul 2016, ajungând până în etapa knockout-urilor, reușind performanța de a întoarce toate cele patru scaune în etapa blind-urilor. Într-o tonalitate impecabilă, componenţii proiectului şi piesele lor creează o atmosferă extrem de plăcută, transmit multă emoţie şi căldură. Concertele sunt mereu energice, susţinute de bucuria, plăcerea şi pasiunea cu care se cântă, fiecare dintre ele devenind un adevărat show muzical de fiecare dată.Componența trupei: Maryliss (Maria Avramescu): Vocal, Silviu Dan Iliescu: Chitară, Dani Biru: Keyboard, Cosmin Motișan: Bass, Florin Crâncu: Tobe.

„În fiecare dintre cele trei zile, DJ Injektah va întreține atmosfera, de ora 18 până la începerea concertelor trupelor anunțate.Părinții pot veni însoțiți de copii, căci și celor mici le-am pregătit activități specifice, coordonate de animatoare, între orele 19 și 21. Copiii vor putea participa la jocuri interactive, picturi pe față și colorat de cărți, dar vor primi și daruri din partea partenerilor noștri“, au transmis organizatorii acestui eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.