Se apropie o nouă ediție Eufonia, cel mai mare festival de muzică...

Se apropie o nouă ediție Eufonia, cel mai mare festival de muzică de cameră din vestul României

0
DISTRIBUIȚI

Eufonia Festival, cel mai mare festival de muzică de cameră din vestul României, a ajuns la ediția cu numărul cinci. Fiind o ediție aniversară, evenimentul aduce o serie de premiere, concerte în spații neconvenționale și invitați de talie internațională.

Evenimentul intitulat Music Outside the Box va avea loc în perioada 28 august -18 septembrie și este structurat pe două capitole: EufoniaBaroque Academy (28 august – 5 septembrie) și EufoniaMasterclasses (11 – 18 septembrie).

Secțiunea Eufonia Baroque Academy este o premieră a Eufonia Festival și se desfășoară sub conducerea violonistului Bernhard Forck, concertmaistru de peste 20 de ani al Academiei de Muzică Veche din Berlin (Akamus Berlin). Participanții la Eufonia Baroque Academy vor avea ocazia să participe la masterclass-uri instrumentale, să facă parte dintr-o orchestră de cameră, să participe la workshop-uri de muzică de cameră și vor putea cânta cu arcușe baroce, puse la dispoziție de către organizatori. În cadrul secțiunii vor avea loc și trei concerte: Back to Bach – Casa Artelor Timișoara, (1 septembrie de la ora 20), Biserica din Ofsenița (3 septembrie de la ora 20) și Sinagoga din Cetate (4 septembrie, ora 19).

Secțiunea de cursuri din cadrul ediției aniversare a Eufonia Festival este susținută de artiști de renume din țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Rusia, Turcia, Slovenia, Polonia, Norvegia, Rusia și România. Vor avea loc și concerte susținute de tineri instrumentiști și artiști invitați, după cum urmează: Avant-Garde – Centrul Reformat Noul Mileniu Timișoara (14.09.de la ora 19), Young Pianists – mansarda Bastionului Theresia (16.09.


ora 19), Next Generation – curtea interioară a Mononom – (17.09. de la ora 19:30) și Concert aniversar – Sala Capitol a Filarmonicii Banatul (18.09. de la ora 19).

„Concertul aniversar va fi precedat de o expoziție foto și discuții la un pahar de șampanie în foaierul Filarmonicii Banatul. În cadrul concertului aniversar, în premieră la Timișoara, lucrarea Cvintetul cu pian, op. 89 de Nikolai Kapustin, compoziție ce îmbină jazz-ul cu muzica clasică, va fi interpretată la pian de un adevărat specialist al muzicii lui Kapustin, pianistul german cu origini timișorene Frank Dupree. În premieră absolută pentru România, în cadrul concertului Eufonia Festival – Music outside the box vom asculta compoziția lui Modest Mussorgsky, «Tablouri dintr-o expoziție – Remake», în varianta lui Yaron Gottfried pentru ansamblu de muzică de cameră și trio de jazz“, au transmis organizatorii evenimentului.

Artiștii care susțin cursurile de măiestrie interpretativă din programul de anul acesta sunt Bernhard Fork (vioară), Tony Rymer (violoncel), Frank Dupree (pian), Karolina Errera (violă), Miriam Helms Alien (vioară Stradivarius), Tomaz Mocilnik (clarinet), BenediktSeel (fagot), Zofia Neugebauer (flaut), Johannes Lamotke (corn), DogaSacilik (oboi), Vlad Popescu (vioară – curatorul artistic al evenimentului) și Angelica Postu, care va susține un training mental.

Eufonia Festival a luat naștere din dorința inițiatorului proiectului, AsociațiaTrib’Art, de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni culturaleși cultural-educative a regiunii Banat prin realizarea de concerte, activități educaționale, masterclass-uri pentru tineri muzicieni și activități de muzicoterapie înorașe din regiunea de vest a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.