Se apropie o nouă ediție a Festivalul de Operă și Operetă, în...

Se apropie o nouă ediție a Festivalul de Operă și Operetă, în Parcul Rozelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul de Operă și Operetă din sezonul estival, unul din cele mai importante evenimente culturale ale orașului Timișoara și nu numai, revine în acest an în Parcul Rozelor, cea de-a XVII-a ediție urmând să se desfășoare în 27 și 28 august și între 2 și 4 septembrie, cu o seară specială în deschiderea evenimentului artistic și patru spectacole din repertoriul liric. Festivalul este reluat la teatrul de vară din parc amenajat special pentru spectacolele din sezonul estival încă din anii interbelici, după o întrerupere de cinci ani, răgazul de care municipalitatea a avut nevoie pentru a repara acoperișul scenei distrus de o furtună în toamna anului 2017.

În 27 august, de la ora 21:00, publicul va avea ocazia să asculte Serenada nr.


10 în si bemol major K.V. 361 „Gran Partita” și Mica Serenadă nr. 13 în sol major K.V. 525, reunite sub genericul „Mozart sub clar de lună”, sub bagheta maestrului Friedrich Pfeiffer, iar în ziua următoare, de la ora 20:30, va avea loc o reprezentație a îndrăgitei operete „Liliacul” de Johann Strauss, cu Friedrich Pfeiffer la pupitrul dirijoral și cu soprana Diana Țugui în calitate de invitată, care va interpreta rolul Rosalindei.

Trei dintre cele mai apreciate spectacole ale teatrului liric vor fi oferite publicului în cea de-a doua parte a festivalului. În 2 septembrie este programat musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock, avându-l ca invitat pe maestrul Vlad Conta, în ziua următoare va fi jucată opera „Traviata” de Giuseppe Verdi, iar în ultima zi, în închiderea festivalului, opera „Tosca” de Giacomo Puccini, avându-i ca invitați pe maestrul David Crescenzi și pe baritorul Cătălin Țoropoc, care va interpreta rolul Scarpia.

Toate spectacolele încep la ora 20:30 iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.