Seară magică și concert de neuitat: Gregory Porter a vrăjit publicul din...

Seară magică și concert de neuitat: Gregory Porter a vrăjit publicul din Reșița VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

Gregory Porter se numără printre acei artiști care te vrăjesc instantaneu. Care ți se strecoară de îndată sub piele. Muzica artistului american nu are cum să te lase indiferent, căci chiar și dacă nu rezonezi defel pe ritmurile jazz-ului, nu ai cum să nu rămâi uimit de naturalețea acestuia, de felul în care comunică cu publicul, de sentimentul de „bon vivre“ pe care îl emană fiecare notă muzicală înglobată în playlist-ul său. Recitalurile Gregory Porter te teleportează invariabil într-o altă lume decât cea pe care o trăim în zilele noastre, una în care muzica este o artă și transmite o poveste mirifică, în care dincolo de etichetări și categorisiri, te simți pur și simplu bine. Așa s-a întâmplat și joi seara la Reșița, unde în Centrul Civic a avut loc „evenimentul anului” din acest oraș, care l-a adus pe scenă pe artistul american care a cântat și în fața timișorenilor cu patru ani în urmă, în cadrul festivalului JazzTM.

În deschiderea concertului de la Reșița – la care conform organizatorilor au participat aproximativ 1.500 de persoane – publicul a avut parte de un mini-show susținut de tânăra de doar 16 ani Natalia Chisăliță, iar alături de ea au mai evoluat și reșițeanul Dean Bowman și timișoreanul Marcelle Poaty – Souami. Mai apoi, prezentatoarea Roxana Ionescu a rostit cuvintele magice care au dat startul unui maraton de 90 de minute susținut de carismaticul artist american și membrii formației sale. Alături de hituri, Gregory a interpretat cu febelețea-i specifică și câteva compoziții interesante. Una dintre ele a fost „If love is overrated“, în debutul căreia artistul american mărturisește că „Dacă dragostea este supraevaluată/Lasă-mă să fiu cel naiv/Dacă dragostea este supraevaluată/Lasă-mă să fiu cel care este înșelat“ Un alt moment de neuitat din spectacolul său a fost „On my way to Harlem“ care descrie călătoria sa în celebrul cartier și care conține referiri la personalități ca Marvin Gaye sau scriitorul Langston Hughes.

Desigur, publicul a rezonat cel mai bine la „Hey Laura“, „Liquid Spirit“ sau „Holding On“, iar după bisul de rigoare, Gregory Porter a petrecut câteva momente în culise și s-a fotografiat alături de câțiva fani norocoși. Sunetul fără cusur de la fața locului a contribuit din plin la creearea unei seri magice, iar norocoșii spectatori care au plătit bilet pentru acest spectacol extraordinar au plecat acasă cu amintirea unui recital de neuitat, care a trasmis prin toți porii săi doze binemeritate de emoții pozitive.

Spre deosebire de concertele organizate de autoritățile timișorene, în cadrul cărora publicul are parte de intrarea gratută, concertul lui Gregory Porter – organizat de Primăria Reșița – s-a desfășurat cu bilete de intrare, fapt cât se poate de lăudabil. Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că nelipsitele concerte şi chermeze pe bani publici , cu intrarea liberă pentru public, fac un deserviciu imens şubredei industrii muzicale de pe la noi.


Și asta pentru că munca oricărui artist trebuie să fie răsplătită de public printr-un bilet. Modic sau nu. Așadar nu ne rămâne decât să adresăm un sincer bravo pentru această inițiativă!

3 COMENTARII

  1. Total de acord cu d-l Varga. Am venit din Sibiu ca sa vad acest concert pentru ca intrarea era cu bilet. Ca sa ai parte de un act cultural de calitate trebuie sa platesti. Si a meritat cu prisosinta. Am avut parte de scaune pentru toata lumea lucru care a scos si mai mult in evidenta calitatea muzicii. Intrarea gratis e asociata cu statul in picioare si prezenta multor neavizati care mai mult fac galagie si deranjeaza decat asculta muzica. Cine a platit 100 lei sta pe scaun si vrea sa primeasca ceva de calitate in schimb. Biletul obliga pe organizator si pe muzician sa rasplateasca publicul platitor. Exact ce s-a intamplat si la Porter. Un spectacol de buna calitate care a facut deliciul celor prezenti. Felicitari organizatorilor!

  2. Total de acord cu d-l Varga. Am venit din Sibiu ca sa vad acest concert pentru ca intrarea era cu bilet. Ca sa ai parte de un act cultural de calitate trebuie sa platesti. Si a meritat cu prisosinta. Am avut parte de scaune pentru toata lumea lucru care a scos si mai mult in evidenta calitatea muzicii. Intrarea gratis e asociata cu statul in picioare siprezenta multor neavizati care mai mult fac galagie si deranjeaza decat asculta muzica. Cine a platit 100 lei sta pe scauna si vrea sa primeasca ceva de calitate in schimb. Biletul obliga pe organizator si pe muzician sa rasplateasca publucul platitor. Exact ce s-a intamplat si la Porter. Un spectacol de buna calitate care a facut deliciul celor prezenti. Felicitari organizatorilor!

  3. Păcat că l-am ratat , am vizionat toate materialele live cu el pe dvd-urile si blu-ray-urile apărute pe piață (trackere) , însă slaba mediatizare (aș zice nulă ) a făcut să ratez acest concert că sigur veneam din Oltenia pentru Muzica lui în Banat ! Felicitări organizatorilor , cântă dumnezeiește , are piese deosebite și simte publicul știind ce piesă să cânte mai departe că nu urmează un playlist prestabilit după cum am citit eu pe internet !
    Fericiților , care ați fost acolo ! Am avut ce pierde !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.