Şofer surprins conducând cu peste 220 km/h, în timpul controalelor din weekend...

Şofer surprins conducând cu peste 220 km/h, în timpul controalelor din weekend de pe A1

2
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi – A1 Deva – Nădlac au efectuat o razie în weekend. Au fost aplicat 79 de amenzi. Un caz aparte a fost cel al unui şofer, de 62 de ani, care a fost surprins conducând cu 221 de km/h şi care a rămas totodată pieton pentru următoarele patru luni.

Ieri, polițiștii au acționat la ieșirea de pe autostradă în zona localității Margina, din județul Timiș și astăzi pe tronsonul Pecica-Nădlac, scopul nostru fiind prevenirea evenimentelor rutiere negative, precum și depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 98.325 de lei, conform O.U.G 195/2002R.

Dintre acestea, 53 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, respectiv:

– pentru depășirea limitei de viteză cu +51 de km/h, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, fiind totodată, dispusă și măsura complementară a suspendării permisului de conducere pentru 90 de zile;

– pentru depășirea limitei de viteză cu +70 de km/h, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, fiind totodată, dispusă și măsura complementară a suspendării permisului de conducere pentru 120 zile;

– 21 de sanctiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor de viteză cu valori mai mici, pentru care nu s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce.

De asemenea, au fost aplicate şapte sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, opt pentru nefolosirea luminilor de întâlnire, opt pentru alte abateri și una pentru conducere agresivă, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, au fost sancționați și doi pietoni care staționau pe autostradă.

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi – A1 Deva – Nădlac
au depistat în trafic, pe A1 la km 431, calea 2, sensul de mers Lugoj – Deva, în apropierea localității Margina din județul Timiș, un bărbat de 62 de ani, care a condus un autoturism cu viteza de 221 de km/h pe un sector de drum limitat la 130 km/h.


Conducatorul auto a fost sancționat contraventional cu suma de 2.900 de lei, fiindu-i aplicată și măsura complementară a suspendării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 120 de zile, elibarându-i-se o dovada fără drept de circulație.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.