Taiwanul a tras cu rachete de semnalizare pentru a alunga drone din...

Taiwanul a tras cu rachete de semnalizare pentru a alunga drone din apropierea insulelor periferice

0
DISTRIBUIȚI
arhivă

Taiwanul a tras cu rachete de semnalizare în noaptea de miercuri spre joi pentru a alunga dronele inamice din apropierea insulelor periferice.

Ministerul apărării din Taiwan a declarat joi că aeronave neidentificate fără pilot, probabil drone chinezeşti, au zburat miercuri noaptea deasupra zonei insulelor Kinmen, care se află chiar în largul coastei de sud-est a Chinei, şi că a tras rachete pentru a le alunga.

Un înalt oficial militar din insulele Kinmen din Taiwan a adăugat că situaţia este „normală” pe insule, inclusiv nivelul de alertă militară.

Generalul-maior Chang Zone-sung a declarat pentru Reuters că dronele inamice au venit în perechi şi au zburat deasupra zonei Kinmen de două ori miercuri seara.

„Am tras imediat cu rachete de semnalizare pentru a da avertismente şi pentru a le alunga.


După aceea, s-au întors. Au intrat în zona noastră restrânsă şi de aceea le-am dispersat. Avem o procedură de operare standard. Vom riposta dacă vor intra”, a declarat generalul, adăugând că nivelul de alertă a rămas „normal”.

Chang crede că dronele au fost trimise să adune informaţii despre desfăşurarea securităţii Taiwanului în insulele sale periferice.

Săptămâna trecută, armata taiwaneză a mai tras rachete de semnalizare pentru a alunga o dronă chineză care zbura în arhipelagul Matsu din largul coastei provinciei chineze Fujian, a declarat ministerul Apărării din Taiwan.

De asemenea, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că site-ul său web a suferit atacuri cibernetice. Site-ul s-a oprit temporar joi, reprezentanții ministerului adăugând că lucrează îndeaproape cu alte autorităţi pentru a spori securitatea cibernetică pe măsură ce tensiunile cu China cresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.