Un fast-food din Timișoara și o patiserie din Parța, închise temporar din...

Un fast-food din Timișoara și o patiserie din Parța, închise temporar din cauza neregulilor descoperite de Protecția Consumatorilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-848101784">

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş a descoperit numeroase nereguli la o patiserie din Parța și un fast-food din Timișoara, în urma unor controale efectuate în această săptămână.

La patiserie, inspectorii CJPC au constat că „toată materia primă, cu excepția umpluturilor, este păstrată neconform, nerespectând condițiile de depozitare înscrise de producător. Spațiile de producție și de vânzare sunt neconforme, cu pereți si tavane neigienizate, cu porțiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltratii, mucegai, paviment spart, cu porțiuni lipsă, deteriorat. Spațiile de refrigerare sunt necurățate, neigienizate și nu asigură temperatura de depozitare, termometrele utilajelor indicând 14, respectiv 20 grade Celsius. Cuptorul este necurățat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsa. Tăvile de coacere necurățate, neigienizate, arse cu depunere de strat gros de grasime arsa, deformate, rupte”. De asemenea, inspectorii au constatat prezența în depozit a cablurilor electrice suspendate, dar și a unui număr mare de muște sau furnici. În plus, produsele erau expuse la vânzare fără informații cu privire la alergenii conținuți si nu exista nicio mențiune cu privire la termenele de valabilitate ale acestora.

La restaurantul de tip fast-food din Timișoara, inspectorii au descoperit „materii prime lipsite de elemente de identificare și caracterizare, materii prime având modificată starea termică, spațiul dedicat alimentației publice neigenizat, cu insecte vii și moarte.

Astfel, pentru patiserie, inspectorii au aplicat două amenzi în valoare totală 20.000 lei, un avertisment, și s-a propus măsura complementară de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Pentru fast-food a fost dată o amendă de 20.000 lei și s-a dispus măsura complementară de oprire temporară prestare servicii până la remedierea deficiențelor.

La ambele unități a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.