Viața de coșmar a unui copil obligat să cerșească în toată țara....

Viața de coșmar a unui copil obligat să cerșească în toată țara. Trei persoane, inclusiv tatăl, au fost arestate preventiv

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus miercuri reținerea pentru 24 de ore a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna mai a anului 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, grup ce a acționat în municipiile Constanța și Brașov.

„Astfel, în perioada mai – august 2022, membrii grupului infracțional organizat, speculând starea de vulnerabilitate a unui minor de 13 ani și abuzând de autoritatea avută ca părinte sau persoană din anturajul apropiat, l-au transportat, adăpostit și controlat, succesiv, pe raza municipiilor Constanța, Brașov și Timișoara, în scopul exploatării prin supunerea la îndeplinirea unei munci în mod forțat (vânzarea ambulantă de cărți uzate pe durata unui program îndelungat de muncă zilnic) și al obligării la practicarea cerșetoriei, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.


Unul dintre inculpați a acționat îndeosebi pe linia coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri, efectuând totodată și supravegherea minorului de 13 ani în timpul exploatării acestuia și asigurând paza lui, abuzând de autoritatea sa ca părinte. În această modalitate, membrii grupului infracțional organizat au obținut în mod constant diverse sume de bani”, a transmis DIICOT.

La aceeași dată, 24 august 2022, organele de cercetare penală au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară în județele Timiș și Prahova, în urma cărora au fost identificate și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, peste 100 de cărți vechi și mai multe telefoane mobile.

Minorul, împreună cu alți doi frați, tot minori, au fost preluați de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. În cursul zilei 25 august 2022 cei trei inculpați au fost arestați preventiv de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara și ai Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.