Vodafone vinde cu 1,8 miliarde de euro operaţiunile din Ungaria către o...

Vodafone vinde cu 1,8 miliarde de euro operaţiunile din Ungaria către o firmă a statului şi către un grup apropiat premierului Orban

0
DISTRIBUIȚI

Surpriză la Budapesta. Vodafone îşi vinde cu 1,8miliarde de euro operaţiunile din Ungaria către o firmă a statului maghiar şi grupul 4iG, apropiat de premierul Orban, informează Ziarul Financiar.

Compania britanică Vodafone a semnat un acord pentru vânzarea subsidiarei sale din Ungaria pentru 715 miliarde de forinţi (1,8 miliarde de euro) în numerar, cumpărătorii fiind compania de stat Corvinus Zrt.


şi 4iG – un grup apropiat de premierul maghiar Viktor Orban, care a achiziţionat recent şi businessul creat de românii de la RCS&RDS Digi în ţara vecină.

Acordul – care nu include afacerea de servicii partajate a Vodafone VOIS – este de aşteptat să creeze al doilea cel mai mare operator de telecomunicaţii din Ungaria.

„Guvernul maghiar are o strategie clară de a construi un campion naţional deţinut de Ungaria în sectorul IT&C”, a declarat Nick Read, directorul executiv al Vodafone, într-un comunicat.

Vânzarea este de aşteptat să fie finalizată până la sfârşitul anului 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.