Zilele Muzicii la Oravița: festival internațional cu o serie de concerte memorabile

Zilele Muzicii la Oravița: festival internațional cu o serie de concerte memorabile

0
DISTRIBUIȚI
Aura Twarowska va susține un concert în cadrul acestui festival

Cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de muzică clasică Zilele Muzicii la Oravița va avea loc în perioada 15 – 25 august, printre interpreții care vor susține recitaluri numărându-se o serie de artiști binecunoscuți publicului.

Manifestările vor debuta în 15 august la ora 19 la Biserica Catolică din Oravița cu concertul „Ave Maria” susținut de Aura Twaroska (mezzo-soprană) și Manuela Iana Mihăilescu (pianistă).
Mezzosoprana Aura Twarowska a debutat pe scena operei timișorene în rolul titular din opera Carmen de G. Bizet, în anul 1998, iar colaborările și turneele internaționale i-au facilitat întâlnirea cu teatrele europene, toate acestea conducând la angajarea sa ca solistă a Operei de Stat din Viena în anul 2007. Alături de acest colectiv debutează cu rolul Marcellina din Le Nozze di Figaro în Shanghai, în turneul asiatic al operei vieneze din toamna anului 2007, sub bagheta dirijorului Seiji Ozawa. Pe lângă muzică are o licență în Științe Economice (Timișoara), studii post-universitare de Management Cultural (Cluj Napoca) un PhD (București) în care îmbină specializarea muzicală cu cele de management și este membru în Board-ul de Directori al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

În data de 17 august de la ora 19 la Socolari (Haus Fikl) va avea loc „Tinere talente în concert” cu ansamblul Percutissimo al Facultății de Muzică și Teatru – Universitatea de Vest Timișoara.


Încă de la înființare, în 2001, ansamblul „Percutissimo” condus de Doru Roman, s-a bucurat de un real succes de scenă atât în țară, cât și în străinătate, primind aprecieri din partea publicului și a specialiștilor percuționiști.

În data de 19 august la Biserica Romano-Catolică din Oravița va avea loc un eveniment Recital la două piane și lansare de CD cu Duo OXY MORE (Elveția) – Philippe Boaron și Dinu Mihăilescu. Philippe Boaron este un pianist elvețian cu origini românesti, născut în 1988 la Geneva (Elveția). Fiind format la Conservatorul de Muzică din Geneva, a urmat studiile superioare la Școala Superioară de Muzică din Sion, Lausanne (la clasa pianistului Pascal Godart), iar apoi la cea din Neuchâtel, cu renumitul pianist și pedagog Paul Coker. Ca solist și partener de muzică de cameră, Philippe a cântat pe scene importante din Elveția, precum Victoria Hall și sala Franz Liszt din Geneva. Recent, tânărul pianist a fost recompensat cu Premiul Excelențelor Italiene 2022 de către organizația SAIG din Geneva. Dinu Mihailescu este un pianist român născut la Timișoara în 1988. A urmat studiile superioare la UNMB din București (la clasa renumitei pianiste Dana Borșan), iar din 2009 la Școala Superioară de Muzică din Geneva (Elveția), cu profesorii Dominique Weber si Cedric Pescia. Este câștigătorul concursului internațional de pian Béla Bartók de la Szeged, din anul 2017. În calitate de solist si de partener de muzică de cameră, Dinu a cântat pe scene importante din România și Elveția, precum sala Studio a Ateneului Român, Yehudi Menuhin Forum din Berna și Victoria Hall din Geneva.

Manifestările incluse în acest festival includ și o seară romantică cu Duo Ristic format din acordeonistul Marko Ristić (Serbia) și violonista Laura Ristić Roman (21 august) și o seară de muzică de cameră. Cvartete cu pian. Marian Tanau (SUA) – vioară, Dorin Matea (Elveția) – violă, Alexandra Guțu – violoncel, Dragoș Mihăilescu – pian (25 august). Accesul la spectacole este liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.