Ziua Internațională a Tineretului se sărbătorește și la Timișoara

Ziua Internațională a Tineretului se sărbătorește și la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Luna august aduce tinerii în prim-plan, la nivel mondial, prin celebrarea Zilei Internaționale a Tineretului. Pentru a marca acest eveniment în Anul European al Tineretului, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) organizează pe parcursul întregii luni Youth Summer Fest, un proiect internațional de voluntariat care implică aproximativ 200 de tineri în facilitarea de activități și evenimente în Timișoara și Lugoj. Tema din acest an a Zilei Internaționale a Tineretului este solidaritatea intergenerațională. De aceea, în data de 12 august, FITT și voluntarii Youth Summer Fest au pregătit o serie de activități care aduc laolaltă tineri și seniori, organizații și reprezentanți ai autorităților publice.

Evenimentele încep la ora 16 cu o conferință organizată în sala de spectacole a Casei Tineretului. În cadrul acesteia se vor aborda principalele probleme cu care atât tinerii, cât și seniorii se confruntă.  După încheierea conferinței, în spațiul verde al Casei Tineretului, voluntarii și organizatorii așteaptă publicul timișorean cu o serie de ateliere artistice, activități sportive, sesiuni de informare cu privire la oportunități internaționale dedicate tinerilor și consultări pe teme actuale din domeniul tineret.

Seara se va încheia cu un concert în grădina de vară a Casei Tineretului (În Spatele Casei), în care vor cânta trupele Monokrom și E-an-na, de la ora 20.

Forma’ia Monokrom va sus’ine un concert de Ziua Tineretului

Formația timișoreană Monokrom a lansat în toamna anului 2020 discul de debut Sirene de Ambulanță.


Primele compoziţii proprii în română ale trupei Monokrom s-au concretizat la începutul anului 2016, iar debutul scenic al formației s-a consumat în cadrul festivalului Studentfest din acelaşi an. De-a lungul anilor, Monokrom a fost invitată să susţină recitaluri în cadrul Revolution Festival şi Music Travel Festival şi a cântat în deschiderea unor artişti ca Omul cu Şobolani, EMIL, Ska-nk, Moon Museum sau Jurjak.

Evenimentele continuă și a doua zi, în 13 august, în care voluntarii pregătesc în Parcul Botanic un adevărat târg pentru tineri. Pictură pe față, open stage și karaoke, carnaval Gincana (jocuri precum SpaceJam, Limbo, Bowling cu piciorul, curse în saci și altele), atelier Re-fashion de recondiționare/pictură pe haine, exerciții de improvizație teatrală și un stand cu informații despre oportunități internaționale îi așteaptă pe doritori începând cu ora 18. Toate evenimentele organizate în cadrul festivalului au acces gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.