Adunărea generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene, găzduită în acest an...

Adunărea generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene, găzduită în acest an de CCIAT

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de membru fondator al Asociației Camerelor de Comerț Dunărene, devenită ulterior Federația Camerelor de Comerț Dunărene va fi luni, 26 septembrie, gazda adunării generale anuale a Federației Camerelor de Comerț Dunărene, care se va desfășura în sala Europa a Centrului Regional de Afaceri, începând cu ora 10:00.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai camerelor de comerț membre din Austria (Viena, St. Pölten, Linz), Bulgaria (Ruse, Vratsa), Serbia (Belgrad), Ungaria (Budapesta, -Baranya, Pest) și România (București, Arad, Timiș).


Camera de Comerț și Industrie Budapesta asigură președinția și secretariatul FCCD. Sedința va fi deschisă de András Rév, Președintele FCCD și de Florica Chiriță,  președintele CCIAT și gazda evenimentului.

Pe ordinea de zi a adunării se află atât probleme organizatorice cât şi probleme de natură strategică: raport al activităților desfășurate de federație de la adunarea generala din septembrie anul trecut, raport financiar, oportunități de proiecte finanțate de UE, prezentarea unui eveniment ce urmează a avea loc la Budapesta – Product Fair in Royal Castle of  Budapest, posibilitatea organizării evenimentului Donaufest, organizat în iulie la Ulm, și în celelalte țări dunărene, prioritățile Federației pentru perioada 2022/2023, stabilirea datei și locului următoarei ședințe, diverse. Programul extraprofesional oferit oaspeților de către CCIAT va cuprinde un tur de oraș și o degustare de vinuri – prilej de a descoperi Timișoara prin istoria și arhitectura sa cât și povestea de succes a vinului de Recaș.

Regiuni din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România colaborează, prin intermediul camerelor de comerţ locale, în cadrul Asociației Camerelor de Comerț Dunărene, care a luat naștere la 30 iunie 2010, la Budapesta, pentru a sprijini membrii în identificarea de noi oportunităţi de cooperare, facilitarea de contacte de afaceri şi a schimbului constant de informaţii şi bune practici. În septembrie 2019, asociația s-a transformat în Federația Camerelor de Comerț Dunărene, cu personalitate juridică. Unul dintre obiectivele majore ale federației îl constuituie reducerea diferenţelor semnificative în dezvoltarea economică a țărilor traversate de Dunare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.