Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Zeci și copii și părinți,...

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Zeci și copii și părinți, evacuați în miez de noapte UPDATE Cum a izbucnit focul

0
DISTRIBUIȚI

Foarte mult fum a fost în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Copii din Timișoara. Autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție și zeci de persoane, copii, părinți și cadre medicale, au fost evacuate.

Fumul a fost observat după miezul nopții la primul etaj al clădirii. Incidentul a fost anunțat la 112, iar autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție.

Potrivit autorităților, 42 de copii și 41 de adulți au fost evacuați. Cei mai mulți dintre pacienții evacuați au fost transferați la alte unități medicale. Nu au fost persoane rănite în urma incidentului.

Pompierii au stabilit că fumul gros a fost provocat de un scurtcircuit la echipamentele electrice. Pericolul a fost îndepărtat, iar clădirea a fost ventilată cu ajutorul echipamentelor ISU.

La fața locului au intervenit numeroși pompieri, dar și polițiști și jandarmi.

Începând cu ora 02:20, a fost dezactivat Planul Roșu de intervenție.

Cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple și un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiș, astfel:

– 17 copii au fost transferați pe Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului;
– 16 copii au fost transferați la Maternitatea Bega, dintre care cinci au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului;
– șapte copii transferați pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara;
– doi copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr.


Victor Babeș” Timișoara, dintre care, un pacient cu COVID și un pacient cu insuficiență respiratorie.

Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare.

În cursul dimineții, se va constitui o echipă mixtă care se va deplasa la fața locului pentru a stabili cauza care a dus la degajarea de fum în interiorul spitalului.

UPDATE „Astăzi, la ora 10:00, o comisie formată din reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Banat» al județului Timiș, împreună cu echipa CFL din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, s-a deplasat la Spitalul de Copii «Louis Turcanu» din Timișoara pentru a stabili cauza probabilă a evenimentului din cursul nopții. Astfel, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 și 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, a transmis ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.