Alin Nica l-a invitat pe primarul Fritz la ședința CJT: „Să își...

Alin Nica l-a invitat pe primarul Fritz la ședința CJT: „Să își asume public și transparent poziția față de viitoarea parcare supraetajată din centrul Timișoarei”

1
DISTRIBUIȚI
Schița propusă de CJT în 2020

Ultima ședință a Consiliului Local Timișoara a fost blocată mai mult de două ore de disputa asupra unui singur punct de pe ordinea de zi, cel prin care Consiliul Județean Timiș cere de la Primăria Timișoara o suprafață de teren de 580 de metri pătrați aflată lângă terenul de aproape 5.000 de metri pătrați pe care administrația județului vrea să ridice o parcare supraetajată, în centrul Timișoarei. Negocierile dintre cele două părți bat pasul pe loc de mai mult timp din cauza lipsei de încredere între reprezentanții PNL și cei ai USR, Răzvan Stana spunând în ședință că „nu am absolut deloc încredere că odată ce veți lua acest teren veți face parcarea”.

La ședința CLT de săptămâna trecută a participat și vicepreședintele liberal al CJT, Alexandru Proteasa, iar discuțiile au degenerat în replici încise și monoloage repetitive, cearta prelungită încheindu-se cu intervenția primarului Fritz, care s-a întrebat de ce e necesară o asemenea dispută inutilă când se știe clar că oricum problema se va rezolva pozitiv „Bineînțeles că se va face acolo o parcare, este un lucru consensual, chiar de mult timp.


În mandatul meu de primar vom ajunge la această înțelegere cu consiliul județean. O să vă întrebați atunci de ce atâta gargară și spectacol grotesc. Probabil cineva a primit un sfat că orice victorie are nevoie de un conflict înainte și așa că s-a creat un conflict. (…) S-a dorit să se creeze un conflict inutil pentru că astfel cineva să pară glorios. Nu se luptă nimeni cu nimic, nu există niciun dușman, ci există un proces normal de negociere. Când există un consens va exista un vot în consiliul local. Se va rezolva dar nu cu această scenetă de conflict prefăcut”, a spus atunci primarul Dominic Fritz.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Timiș i-a transmis o invitație scrisă edilului-șef pentru a participa la următoarea ședință a Consiliului Județean Timiș.

„A Aș fi vrut să fie o ocazie fericită, însă, din păcate, motivul este legat de tergiversarea proiectului parcării supraetajate din centrul Timișoarei. Construirea a 400 de locuri de parcare la 1 minut de mers pe jos de Piața Operei este unul dintre principalele proiecte de dezvoltare ale Timișoarei, investiție derulată integral de Consiliul Județean Timiș. De aceea, astăzi, pe lângă invitația la plen, i-am solicitat primarului Dominic Fritz, oficial, printr-o adresă scrisă, să își asume public și transparent poziția față de viitoarea parcare supraetajată din centrul municipiului. Dacă declarațiile lui verbale sunt adevărate și continuă să afirme că parcarea este binevenită și necesară, îi solicit să inițieze un proiect de hotărâre prin care cei 583 mp ai Primăriei să fie alipiți celor 4.845 mp ai Consiliului Județean și continuăm documentația pentru parcarea de 436 de locuri”, a transmis Alin Nica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.