Ambasadorul Belgiei în România, vizită la CCIAT cu ocazia inaugurării consulatului de...

Ambasadorul Belgiei în România, vizită la CCIAT cu ocazia inaugurării consulatului de la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Excelența Sa Philippe Benoit, ambasadorul Regatului Belgiei la București, aflat la Timișoara cu prilejul inaugurării primului consulat onorific al Belgiei, care oferă servicii belgienilor și firmelor belgiene din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Mehedinți și dorește să consolideze relațiile româno-belgiene, a făcut o vizită oficială și la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, unde s-a întâlnit cu Florica Chiriță, președintele acesteia.

Înaltul oficial a a fost însoțit de Ewoud Roes, șef adjunct al misiunii diplomatice belgiene, Alain Schodts, director executiv al Camerei de Comerț Belgia-Luxembourg-România-Republica Moldova și Ovidiu Șandor, consulul onorific al Belgiei la Timișoara.

Discuțiile s-au axat pe identificarea unor noi oportunități bilaterale de afaceri și investiții și de elaborarea unei agende comune de lucru, benefică pentru comunitățile de afaceri din ambele țări. Președintele CCIAT a făcut o prezentare succintă a principalilor indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care economia timișeană îl ocupă în context național, o prezentare a activităților și premierelor camerei timișene și a investițiilor brlgiene în Timiș.


„Conform statisticilor Oficiului Registrului Comerțlui, în județul Timiș operează un număr de 108 firme cu asociați din Belgia, cu o valoare a capitalului social subscris de 8.147.032 euro. Nu este o cifră semnificativă, și, de aceea, doresc să plecăm din această întâlnire cu o agendă de lucru concretă, să organizăm evenimente împreună care să permită o mai bună cunoaștere a oportunităților de afaceri, astfel ca numărul companiilor belgiene ce investesc în județul nostru să crească”, a menționat Președintele CCIAT.

În acest context, directorul executiv Alain Schodts a lansat CCIAT invitația de a organiza în cursul lunii mai a anului viitor, când Timișoara va fi capitală europeană a culturii, „Săptămâna belgiană”, un eveniment dedicat networkingului în afaceri, având ca temă agricultura și industria agro-alimentară, un domeniu de referință al economiei timișene. Evenimentul va cuprinde un forum de afaceri axat pe întâlniri B2B, o miniexpoziție cu produse din Belgia, vizite la companii de profil, o cină de gală și o seară a culturii belgiene. În plus, Președintele CCIAT a propus organizarea în toamna anului viitor a unei misiuni economice timișene în Belgia, la Bruxelles.

„Companiile belgiene sunt mai puțin prezente în Banat, de aceea îmi exprim întreaga deschidere pentru a sprijini organizarea acestor acțiuni. Belgia și Bruxelles-ul sunt sinonime ale valorilor europene, iar Timișoara este considerată, pe bună dreptate, unul din cele mai europene orașe din sud estul Europei. (…) Bruxelles-ul este și un important centru cultural și artistic, statut spre care aspiră și Timișoara”, a adăugat E.S. Philippe Benoit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.