Ameninţare cu bombă în centrul istoric al Timişoarei UPDATE Alerta falsă, dată...

Ameninţare cu bombă în centrul istoric al Timişoarei UPDATE Alerta falsă, dată de un adolescent cu antecedente

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Daniel Envelgin / flickr.com

Alertă în prima zi de şcoală pe strada Augustin Pacha, din centrul istoric al Timişoarei. Autorităţile au fost anunţate că a fost plasată o bombă la sediul Diecezei Romano-Catolice.

Apelul prin 112 a venit în jurul orei 9.04, informează IPJ Timiş.


La fața locului au ajuns echipaje SRI, polițiștii și echipaje ISU Banat, care, în urma verificărilor, au stabilit că este vorba de o alarmă falsă. În prezent se fac verificări în vederea depistării persoanei care a alertat autoritățile fără un motiv întemeiat și pentru tragerea acesteia la răspundere.

Aparent e vorba de acelaşi minor care a alertat degeaba autorităţile şi la începutul anului, când Liceul Catolic Gerhardinum a fost vizat de o ameninţare falsă.

UPDATE Autoritățile au confirmat faptul că amenințarea falsă cu bombă este „opera” aceluiași adolescent care a mai efectuat astfel de apeluri în acest an.

„În urma verificărilor efectuate cu privire la alarma falsă cu bombă, polițiștii l-au identificat pe cel care a alertat autoritățile, fiind vorba despre același minor de 15 ani care a mai sesizat, în lunile ianuarie și mai ale acestui an, existența unor bombe la un liceu și la un centru comercial din Timișoara. Acesta urmează a fi sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență”, a transmis IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.