Artist timișorean, inclus într-o inedită expoziție la „Troya Kültür Yolu Festivali”, în...

Artist timișorean, inclus într-o inedită expoziție la „Troya Kültür Yolu Festivali”, în Turcia

0
DISTRIBUIȚI

Expoziția internațională „I have a Story”, inclusă în amplul eveniment cultural internațional „Troya Kültür Yolu Festivali”, curatoriată de Beste Gürsu şi organizată în colaborare cu IKASD & Tabularasa Transnational Art la hangarul bastionului Hamidiye din Çanakkale, a fost deschisă în această săptămână în prezența ministrului adjunct al Culturii și Turismului, Özgül Özkan Yavuz, a guvernatorului din Çanakkale İlhamiAktaş și a șefului sitului istoric Gallipoli din Çanakkale, İsmail Kaşdemir și reunește lucrări semnate de zece artiști din zece țări, care au fost invitați să participe cu creațiile lor la expoziție.

Pe lângă reprezentanți ai țării gazdă și din țările balcanice, pictorul timișorean Sorin Scurtulescu, unul din cei mai apreciați artiști contemporani, a fost invitat să participe cu o lucrare.


Acesta va reprezenta România în expoziție cu lucrarea în ulei pe pânză de 160/200 centrimetri, intitulată „Roma Corp Urban 28”.

„Troya Kültür Yolu Festivali” va reuni peste 100 de evenimente constând în expoziții, concerte, discuții și ateliere care se vor desfăşura în oraşul Çanakkale, care păstrează urmele Troiei, Lydiei, Romei, Imperiului Otoman și Turciei moderne, manifestările fiind susținute de către Ministerul Culturii și Turismului din Turcia. Peste 1.000 de artiști vor lua parte la evenimentele care vor avea loc în peste 40 de locuri și vor oferi, timp de zece zile, diferite experiențe pentru toți locuitorii din Çanakkale și pentru cei care traversează Bosforul. Expoziția poate fi văzută până în 25 septembrie iar detalii despre program se găsesc pe https://troya.kulturyolufestivalleri.com/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.