Aviz pozitiv de la Ministerul Mediului pentru studiul privind transformarea Pădurii Verzi...

Aviz pozitiv de la Ministerul Mediului pentru studiul privind transformarea Pădurii Verzi din Timișoara în pădure-parc

0
DISTRIBUIȚI

Studiul de fundamentare pentru a transforma Pădurea Verde aflată în nord-estul Timișoarei în pădure-parc a primit aviz pozitiv de la Ministerul Mediului, în această dimineață. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Cosmin Tabără, care se află la București, chiar în timpul unei scurte ședințe a Consiliului Local Timișoara.

Primarul Dominic Fritz a precizat că intervențiile plănuite vor fi minimale, fără a afecta fondul forestier.

„Traseele vor avea la bază aleile forestiere existente și vor fi marcate corespunzător pentru ca bicicliștii și pietonii să le poată utiliza.


Avem în plan amenajări pentru educare și recreere. Structurile și platformele vor fi din lemn sau metal, realizate din prefabricate și montate la fața locului, pentru impact cât mai mic. În plus, sunt propuse prin studiu zone de odihnă și relaxare, mobilier în diverse configurații, 31 de puncte de informare, toalete ecologice, iar traseele se întind pe aproximativ 10,5 km. Biodiversitatea zonei va fi pusă în evidență prin acest proiect. Trecem la faza următoare – întocmirea documentației tehnice prin care stabilim detaliile de execuție”, a scris edilul-șef pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.