Bărbat trimis în judecată pentru că a încercat să obțină fonduri APIA...

Bărbat trimis în judecată pentru că a încercat să obțină fonduri APIA pentru oi inexistente

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.


Acesta ar fi depus acte pentru a obține sprijin financiar pentru o turmă de oi, însă fără a deține niciun animal la momentul respectiv.

„La data de 18 iunie 2015, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Caraș-Severin cererea unică de plată pe anul 2015, prin care ar fi solicitat sprijin financiar în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, declarând că ar deține în cadrul exploatației un număr de 879 ovine, în condițiile în care, la acel moment, în exploatație nu ar fi existat niciun animal. La data de 8 noiembrie 2016, ca urmare a neregulilor constatate, reprezentanții APIA au dispus respingerea la plată a cererii unice de plată pe anul 2015 depusă de inculpat. În cauză nu au fost dispuse măsuri asiguratorii, întrucât nu s-a produs niciun prejudiciu, fapta inculpatului rămânând în faza de tentativă ca urmare a respingerii la plată de către APIA a cererii unice de plată pe anul 2015”, a transmis DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.