Cargo, Vița de Vie și Antract cântă alături de chitariști din toată...

Cargo, Vița de Vie și Antract cântă alături de chitariști din toată țara, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Cargo

Weekend-ul viitor, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, Timișoara găzduiește prima ediție a programului educațional „Pune mâna pe chitară” și a festivalului Guitar Meeting, desfășurat în Piața Victoriei. Evenimentul include un Concert Manifest, la care câteva sute de chitariști din toată țara vor cânta, în același timp, 19 piese folk-rock alături de marii artiști invitați, concerte live în aer liber susținute de Cargo și Antract, un concert acustic cu Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie la Casa del Retro, seria de concerte Young Revolution ce aduce în atenție trupe tinere, dar și alte evenimente conexe.

Proiectul „Pune mâna pe chitară”, unul cu tradiție în Sibiu, își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Timișoara, care nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare: un caiet de studiu pentru chitară și tutoriale video cu toate piesele incluse în proiect, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract. Festivalul Guitar Meeting este punctul culminant al acestui demers, în cadrul căruia chitariștii se vor bucura de o serie de evenimente gândite special pentru ei, dar și de un context de socializare și distracție, iar publicul larg va participa la un spectacol unic.

Vineri, 30 septembrie, Timișoara Guitar Meeting debutează cu seria de concerte Young Revolution Rock în Piața Victoriei, ce aduce în atenție trupe tinere ale rock-ului românesc din toată țara. Începând cu ora 18:00 descoperim noi direcții ale sound-ului rock alături de Revolver, Monokrom, The Skywalkers, Ribozom și Horea Crișovan Acoustic Trip (Florin Cvasa cajon).


Prima seară de festival se încheie cu un concert live cu intrare liberă, susținut de trupa Antract, de la ora 21. Momentele muzicale ale tinerilor artiști din cadrul Young Revolution Folk continuă sâmbătă și duminică cu o serie de concerte stradale de chitară susținute de grupuri de chitariști din comunitatea Pune Mâna de Chitară. Acestea vor avea loc în cele mai importante piețe timișorene, iar publicul va face cunoștință cu spiritul Guitar Meeting.

Horea Crișovan

Sâmbătă, 1 octombrie, Guitar Meeting prezintă noi evenimente dedicate chitariștilor și publicului larg. Începând cu ora 16, Concertul Manifest – cel mai spectaculos și emoționant moment al festivalului – va începe în Piața Victoriei. Un număr impresionant de chitariști, veniți nu doar din Timișoara, ci din multe zone ale țării, vor fi vedetele unui adevărat show de peste două ore.

Chitariștii s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în același timp un playlist format din 19 piese folk-rock românești și internaționale, în duet cu marii artiști invitați pe scenă: Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie vor cânta „Praf de stele” și „Liber”, timișorenii de la Cargo vor interpreta binecunoscutele piese „Ploaia”, „Românie, te strig” și „Zi de zi”, iar Paul Radu îi va acompania pe chitariști la piesa Antract – „Trebuie să crezi”.

„Sâmbătă, 1 octombrie, Guitar Meeting invită timișorenii la două concerte susținute de unele dintre cele mai apreciate trupe rock din România. Trupa Cargo, fondată la Timișoara în anul 1985 de regretatul chitarist Adrian Bărar, urcă din nou pe scenă «acasă», pentru un concert live mult așteptat. Concertul este programat să înceapă la ora 20, în Piața Victoriei, iar intrarea este liberă. Adrian Despot și Cezar Popescu de la Vița de Vie ne așteaptă la concertul live «Acu2tic» de la Casa del Retro, începând cu ora 21:30, în care ne vor purta printre hit-urile «Basul și cu toba mare», «Sunetul mai tare», «Varză» sau «Haihui» în variantă acustică“, au transmis organizatorii evenimentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.