CSC Dumbrăviţa, prima echipă calificată în faza grupelor Cupei României. Poli Iaşi,...

CSC Dumbrăviţa, prima echipă calificată în faza grupelor Cupei României. Poli Iaşi, eliminată după loviturile de departajare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSC Dumbrăviţa / Facebook

Alb-verzii au realizat o nouă surpriză, de această dată în competiţia K.O. CSC Dumbrăviţa e prima formaţie care a reuşit să obţină un loc în faza grupelor în noul format al Cupei României după ce a eliminat-o pe colega de eşalon Politehnica Iaşi la loviturile de departajare în play-off. Nu s-a putut marca pe noroiosul „Ştefan Dobay” timp de 90 de minute plus cele două reprize de prelungiri, dar gazdele s-au impus la loviturile de departajare, scor 7-6.

Moldovenii se pare că au şi desconsiderat uşor adversarul ori competiţia. Claudiu Niculescu şi o parte dintre titulari nu au făcut deplasarea lungă, cu autocarul, în Banat.


Chiar şi aşa, oaspeţii puteau să înscrie în minutul 20 la o lovitură de cap expediată de Lică, dar un fundaş timişean a respins din faţa porţii. Nu a fost foarte mul spectacol în continuare. Un motiv a fost şi terenul foarte greu, cei din zonă ştiu că atunci când plouă terenul din Dumbrăviţa reţine multă apă.

Pe finalul părţii secunde Simon şi Amariei au avut şanse bune de a marca decisiv pentru amfitrioni. Au mai fost poate jumătăţi de ocazii, dar mai degrabă ambele echipe, obosite de condiţii, au aşteptat penalty-urile pentru stabilirea câştigătoarei.

Poate neaşteptat, primul executant a şi ratat, Francisc Cristea, Trifon reuşind să salveze în stânga sa. Dumbrăviţa a făcut-o însă şi ea prin Olaru şi astfel s-a menţinut suspansul. S-a mers în „moarte subită”, dar Kouadio se pare că nu a rezistat presiunii şi a trimis pe lângă pentru moldoveni. De partea cealaltă, omul întors de la Braşov – Martinov, a adus victoria cu un şut sub bară pentru un nerosimil 7-6 după loviturile de departajare.

Ghinescu, Grancea, T. Bodri, Simon, Tănase şi Bura-Koț au fost ceilalţi marcatori ai dumbrăviţenilor de la punctul cu var. De partea cealaltă au marcat: Al. Hrib, Fosu-Mensah, Ștefanovici, Karachanakov, Tomczyk şi Telcean.

În noul format al Cupei urmează o fază cu patru grupe a câte şase formaţii, în care fiecare echipă va disputa trei jocuri.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Gîsă, Bain, P. Simon – I. Tănase, Blickling (90+1, Grancea), Ad. Ungureanu (60, T. Bodri), Ghinescu (cpt.) – D. Popa (113, An. Olaru), Paulevici (49, Martinov). Antrenor: Cosmin Stan.

Poli Iași: Jankov – Kouadio, V. Lică (cpt.; 109, Niamțu), Fosu-Mensah, Finica – Fr. Cristea, Telcean, Cracea (69, Karachanakov), Ștefanovici – A. Dumitru (69, Hrib), Plokhotnyuk (73, Tomczyk). Antrenor: Mugurel Corlăţeanu.

Pentru dumbrăviţeni, şapte puncte în campionat, urmează derby-ul timişean de sâmbătă, de la 11, pe acelaşi teren, cu Ripensia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.