CSC Dumbrăviţa va primi vizita lui CFR Cluj şi Rapid în grupele...

CSC Dumbrăviţa va primi vizita lui CFR Cluj şi Rapid în grupele Cupei României. Alb-verzii mai joacă şi cu o divizionară „C”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSC Dumbrăviţa / Facebook

Noul format, destul de alambicat, al competiţiei K.O. aduce bucuri microbiştilor din Timiş. Singura echipă bănăţeană calificată în grupele noului format al Cupei României – CSC Dumbrăviţa – „a prins” adversare atractive pe teren propriu. Rapid şi CFR Cluj, ambele echipe cu pretenţii la titlul SuperLigii, vor veni în vestul ţării în această toamnă.

La tragerea la sorţi de azi, dumbrăviţenii aflaţi în urna 3 au fost repartizaţi în grupa C a Cupei, alături de CFR Cluj, Farul, „U” Cluj şi CSM Alexandria. Conform regulamentului inovator, care prevede patru grupe a câte şase formaţii în această fază a competiţiei, fiecare formaţie va întâlni o singură dată o altă grupare, câte una din fiecare urnă valorică. Astfel, timişenii au rămas, pe lângă cele două forţe ale elitei, să joace şi cu partenera de urnă din Alexandria.

Primul meci va fi pe teren propriu cu Rapid în perioada 18-20 octombrie, apoi Dumbrăviţa are alt duel atractiv, cu CFR Cluj între 8 şi 10 noiembrie.


În mod normal ambele partide sunt „acasă” pentru alb-verzi, care se află în categoria inferioară. Rămâne de văzut când vor fi programate duelurile de către televiziuni, nefiind atunci excluse modificări, în condiţiile în care singura arenă a Banatului românesc cu nocturnă omologată – „Dan Păltinişanu” – nu mai e utilizat în competiţii după deciza CJ Timiş din martie. În fine, duelul cu Alexandria va fi în perioada 6-8 decembrie, tot pe teren propriu.

Primele două echipe din fiecare grupă merg în faza sferturilor de finală în această nouă ediţie a Cupei României.

Mâine, derby cu „Ripi”

Altfel, mâine, pe CSC Dumbrăviţa o aşteaptă un derby timişean în Liga 2, sâmbătă, la 11, pe arena din comună vine Ripensia, formaţie care de obicei îi bătea pe alb-verzi, dar la nivelul Ligii 4, ultima oară când cele două s-au întâlnit oficial.

„Venim după o calificare spectaculoasă în grupele Cupei României. Nu au trecut nici patru luni de la o performanță istorică pentru CSC Dumbrăvița, promovarea în Liga a II-a. Iată că am reușit cea mai mare performanță din istoria clubului și în Cupa României. Mergem din performanță în performanță, chiar dacă unii încearcă să minimalizeze ceea ce am reușit noi în Cupă, prin faptul că Politehnica Iași nu a venit cu echipa de bază. Tot Politehnica Iași se numesc și cei care au jucat marți cu noi și e treaba lor cum au ales să abordeze competiția. Noi am profitat de acest lucru și ne-am calificat în grupe, realizând o performanță istorică. Ne aștepată, cu Ripensia, un prim derby inter-județean. Va fi clar un meci cu ambiții foarte mari de ambele părți. Sper ca terenul să reziste, pentru că vremea în continuare e destul de ploioasă. A plouat toată noaptea trecută, a plouat și în această dimineață. Sper ca terenul să reziste și să putem vedea un fotbal plăcut și spectaculos, mai mult decât în meciul cu Politehnica Iași, unde terenul nu a permis acest lucru. E clar că ambele echipe vor căuta victoria, pentru că nu stăm bine în clasament, nici noi și nici ei. Dar nu știu dacă va fi un meci deschis, am unele rezerve aici. Cele două echipe cred că își vor asuma puține riscuri, pentru că orice punct contează în situația noastră și a lor”, a declarat Cosmin Stan, antrenorul principal al alb-verzilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.