„Descoperă Timișoara ascunsă”, o inedită expoziție la Muzeul Banatului

„Descoperă Timișoara ascunsă”, o inedită expoziție la Muzeul Banatului

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Diana Cristea și Silviu Năstase, organizează o nouă expoziție temporară, „Descoperă Timișoara ascunsă”, care va fi vernisată miercuri, 14 septembrie, de la ora 18:00, în mansarda B2 a bastionului Theresia. Tot atunci va fi lansat un album de fotografii al expoziției, pe un fundal sonor susținut de „Incanto Quartetto”.

Ineditul demers descoperă o lume ascunsă vederii, în care cdlădirile vechi, de neînlocuit, vorbesc despre un alt timp, despre vechile meșteșuguri, despre  evenimente trecute, și spun povestea celor care au trăit în acele vremuri.


El se dorește a fi atât un mod de apreciere pentru locuitorii de altădată ai orașului și pentru moștenirea lăsată de aceștia, cât și o nostalgie pentru trecut,  chiar dacă de multe ori acesta e idealizat. Expoziția prezintă o sută de fotografii – ilustrate vechi din colecția muzeului, exteriorul clădirilor fotografiate de Silviu Năstase și interioare surprinse pe film de Diana Cristea. Totodată, vizitatorii vor avea prilejul să afle lucruri mai mult sau mai puțin cunoscute despre 15 clădiri alese de artiști pentru a fi prezentate publicului, pe baza unei culegeri de texte semnate de Iasmina Mioc, căci toate clădirile vechi au câte o poveste.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 15 septembrie – 1 octombrie, de marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.