Detalii importante pentru a cumpăra pantofi de calitate

Detalii importante pentru a cumpăra pantofi de calitate

0
DISTRIBUIȚI

Următoarele 10 sfaturi sunt un ghid practic pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă pentru următoarea achiziție de pantofi. Pe lângă mărimea și lățimea corectă a pantofului, o potrivire optimă, finisarea atentă și materialele de înaltă calitate pentru partea superioară, căptușeala și talpa exterioară sunt criterii importante pentru calitate și alegere.

  1. Începem cu cel mai important sfat

Pantofii ar trebui să se potrivească piciorului, nu invers. Prin urmare, un pantof nou ar trebui să aibă lungimea și lățimea potrivite. Mai presus de toate, degetele de la picioare au nevoie de suficient spațiu (acestea se pot deplasa până la 0,5 cm în timpul mișcării de rulare a piciorului). Acest lucru nu se aplică călcâiului, care trebuie să fie bine sprijinit. Suportul călcâiului este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui pantof perfect adaptat.

  1. Mulți oameni cumpără pantofi care nu se potrivesc bine

Conform studiilor efectuate de Institutul german de încălțăminte (care face parte din Asociația producătorilor germani de încălțăminte, din care facem parte și noi), aproape 80% dintre germani cumpără pantofi care nu li se potrivesc. Acest număr este incredibil de mare. Femeile au tendința de a cumpăra pantofi damă prea mici, în timp ce bărbații cumpără adesea pantofi prea mari. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple în niciun caz.

  1. Fii pretențios

Pe cât posibil, pantofii trebuie să fie din piele moale și să ofere suficient spațiu pentru picioare în toate cele trei dimensiuni: înălțime, lățime și lungime. Dacă pantoful vă doare piciorul, nu este pentru dumneavoastră. Nu vă lăsați convins de argumentele „pantoful se va potrivi” sau „pielea se va relaxa”. Dacă un pantof nu se potrivește perfect la prima încercare, nu-l cumpărați. O datorezi picioarelor tale.

  1. Atunci când cumpărați pantofi, nu vă grăbiți

Verificați interiorul pantofului pentru a vedea dacă există cusături, denivelări sau părți dure care ar putea fi problematice. Din motive de costuri, mulți producători nu căptușesc pantofii până la capăt, căptușeala se oprește acolo unde nu se vede. În acest moment pot apărea cusături, umflături sau margini.

  1. O talpă flexibilă este esențială

După ce ați găsit lungimea și lățimea potrivite, asigurați-vă că pantoful este confecționat din piele moale și că are o talpă flexibilă.


Flexibil înseamnă că se poate îndoi. Mulți oameni confundă flexibilitatea tălpii cu flexibilitatea căptușelii interioare. Prin urmare, vă recomandăm să faceți testul de „pliere”. Dacă puteți îndoi încălțămintea (adică puteți apropia călcâiul și vârful încălțămintei) și talpa este în formă de V, atunci încălțămintea este foarte flexibilă.

  1. Alegeți pantofi care sunt cât mai plat posibil

O recomandare pe care am făcut-o deja este aceea de a cumpăra pantofi damă sau pantofi bărbați cât mai plat posibil din motive anatomice și ortopedice. Mișcarea de rostogolire a piciorului se poate realiza în mod natural doar în pantofi plat care permit distribuirea corectă a greutății pe arcadă și pe metatarsiene. Cu toate acestea, nu vrem să fim răsfățatoare: dacă doriți să purtați pantofi cu toc, purtați-i cu moderație, după ce v-ați întărit mușchii picioarelor prin gimnastică și mișcare, astfel încât să poată rezista la tortura tocurilor înalte. Este important să găsiți un echilibru între acest tip de pantofi și pantofii confortabili pentru uzura zilnică.

  1. Încercați ambii pantofi

Cele două picioare ale unei persoane nu au niciodată exact aceeași lungime și lățime. Dreptacii au adesea un picior drept dominant, care este mai mare decât celălalt, și viceversa pentru stângaci. Deci, încercați întotdeauna ambii pantofi, nu doar unul. În plus, picioarele devin mai lungi și mai late odată cu vârsta. Așadar, nu vă îngrijorați dacă noii pantofi sunt mai mari sau mai largi decât cei anteriori, important este ca aceștia să se potrivească perfect. De asemenea, pantofii de la diferiți producători au, de obicei, mărimi diferite. Ceea ce este important este confortul dumneavoastră.

  1. Ora din zi este importantă

Picioarele se schimbă în timpul zilei, mai ales în zilele călduroase de vară, când au tendința de a se umfla. Prin urmare, este ideal să cumpărați pantofii seara sau după o scurtă plimbare, astfel încât picioarele să fie la „temperatura normală de lucru” înainte de a încerca pantofii, adică să fie ușor umflate.

  1. Fiți atenți la căptușeala din piele

Nu trebuie neglijat nici materialul folosit pentru încălțăminte, respectiv material sintetic sau piele naturală. Corpul uman pierde aproximativ 0,1 cl de apă (un mic pahar de shot) prin picioare pe zi. Prin urmare, este esențial ca încălțămintea să fie respirabilă și să poată absorbi umezeala. Pielea este un produs natural cu proprietăți unice. Niciun alt material nu este atât de flexibil și nu poate absorbi și elibera umiditatea atât de bine.

  1. Asigurați-vă că puteți avea încredere în producător

Finisajul pantofului este important, dar și materialele folosite de producător și condițiile în care sunt produse materiile prime sunt, de asemenea, foarte importante, în special în ceea ce privește tăbăcirea pielii și confecționarea pantofului. Consumatorii acordă din ce în ce mai multă atenție originii și durabilității pielii pe care o cumpără. Și pe bună dreptate. Pe de altă parte, devine din ce în ce mai dificil pentru consumatori să evalueze calitatea pielii. În zilele noastre, imitațiile de piele sunt atât de bine realizate încât numai specialiștii le pot deosebi de pielea adevărată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.