Directorul Piețe SA, demis din funcție de consiliul de administrație. Primarul Fritz:...

Directorul Piețe SA, demis din funcție de consiliul de administrație. Primarul Fritz: „Piețele Timișoarei sunt încă în secolul trecut”

0
DISTRIBUIȚI

Întrunit în ședință ordinară, joi, 29 septembrie, consiliul de administrație al SC Piețe SA a decis demiterea din funcție a directorului Liviu Cocean, „pentru grave abateri de management și suspiciuni întemeiate de comitere a unor fapte de natură penală, constatate în urma mai multor controale”.

Totodată, membrii Consiliului de Administrație au stabilit, prin vot, ca funcția de director interimar să fie ocupată de administratorul societății și membru al CA, Mirel Pop.

Primarul Dominic Fritz a salutat decizia CA și a spus că nu se aștepta la minuni, însă se aștepta ca directorul să oprească „hemoragia” financiară.

„Piețele Timișoarei sunt încă în secolul trecut în ceea ce privește condițiile pe care le oferă producătorilor și cumpărătorilor.


(…) În ultimele luni, membrii CA au tot sesizat că lucrurile nu merg în direcția bună și au lăsat măsuri concrete. În Piața Badea Cârțan, de exemplu, se încasa taxă doar pe jumătate din mese. Producătorii adevărați plăteau în timp ce «șmecherii» făceau înțelegeri pe sub masă. Și practica funcționa și în alte piețe. Societatea pierdea, se pare, 30.000 de euro pe lună (!), banii neîncasați probabil ducându-se în alte buzunare. S-a cerut montarea de camere de supraveghere în Piața Iosefin, dar decizia CA a fost ignorată de fostul director. Atacul politic și auto-victimizarea cu care reacționează fostul director nu mai au cum să dreagă busuiocul. Mesajul meu astăzi este clar: lupta împotriva corupției în Timișoara încă nu s-a încheiat și o vom duce în continuare fără ezitare. Iar cei care nu o sprijină nu au ce căuta în funcții de conducere”, a transmis edilul-șef.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.