Două companii anunţă investiţii de aproape 2 miliarde de euro în piaţa...

Două companii anunţă investiţii de aproape 2 miliarde de euro în piaţa imobiliară din România. Peste 1.200 de apartamente în zona fostei fabrici Elba Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

Prime Kapital, dezvoltator şi investitor imobiliar activ în Europa Centrală şi de Est, împreună cu partenerul său MAS PLC, investitor imobiliar listat la Bursa de la Johannesburg, anunţă investiţii de 1,97 miliarde de euro în proiecte de retail, dezvoltări de birouri şi proiecte rezidenţiale.

Proiectele ar urma să aibă o suprafaţă totală de 1,5 milioane de metri pătraţi în mai multe oraşe din România, până în 2029.

„Ne concentrăm pe regenerarea fostelor platforme industriale, transformând aceste spaţii extinse în cartiere cu funcţiuni integrate şi zone verzi şi de agrement. Strategia de dezvoltare pe piaţa rezidenţială este în grafic şi ne menţinem obiectivul pe termen mediu de a livra 2.000 de locuinţe pe an, în mai multe oraşe din România”, spune Maggie Kitshoff, Partener Office şi Rezidenţial în cadrul Prime Kapital.

Prime Kapital şi MAS PLC au intrat în parteneriat în urmă cu şase ani, cele două instituţii investind predominant în active de retail, proiecte rezidenţiale şi, în funcţie de oportunităţi, în alte sectoare imobiliare.

„Ne-am extins parteneriatul în acest an şi continuăm dezvoltarea acestuia prin creşterea portofoliului cu proiectele comerciale şi rezidenţiale pe care le vizăm”, adaugă Irina Grigore, CEO MAS PLC.

Potrivit oficialilor, cele două companii intenţionează să investească 517 de milioane de euro în dezvoltarea şi extinderea de centre comerciale în Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti, Alba Iulia, Bucureşti, Braşov, Giurgiu, Baia Mare, Slobozia şi Roman, 254 de milioane de euro în două proiecte de birouri în Cluj-Napoca şi Iaşi (Silk District), în timp ce pentru dezvoltări rezidenţiale bugetul de investiţii este de 1,19 miliarde de euro şi vizează oraşele Bucureşti (3 proiecte), Braşov (1 proiect), Cluj-Napoca (1 proiect), Iaşi (1 proiect), Ploieşti (1 proiect), Timişoara (2 proiecte).

Din portofoliul Prime Kapital fac parte proiectele rezidenţiale La Marmura Residence, Avalon Estate, Silk District, dar şi Pleiades Residence, un proiect de regenerare urbană ce se întinde pe o suprafaţă de 10,1 ha în centrul Ploieştiului.

Cei doi parteneri au în plan dezvoltarea de proiecte rezidenţiale şi pe fostele şantiere industriale Roman Braşov (2.137 apartamente) şi Elba Timişoara (1.251 apartamente), precum şi alte proiecte de amploare, cu utilizare mixtă în Bucureşti (3.149 de apartamente) şi în Cluj-Napoca (1.461 apartamente).

Totodată, oficialii celor două companii spun că un teren de 6,9 ​​ha a fost securizat în sud-estul Timişoarei, într-o zonă în curs de transformare din industrial în retail şi rezidenţial.

Acesta va consta din aproximativ 2.300 de apartamente şi funcţii de suport.

De asemenea, Prime Kapital şi MAS au asigurat un amplasament de aproximativ 5,9ha în Giurgiu, pe Drumul European E85, o arteră majoră de transport rutier de marfă şi agrement, care leagă România de Bulgaria, pe ruta către Grecia şi Turcia.


Amplasamentul este pregătit pentru un centru comercial în aer liber de aproximativ 14.200 metri pătraţi, cu potenţial pentru o extindere suplimentară de 4.300 metri pătraţi.

3 COMENTARII

  1. Orasul inca sta in top datorita bombelor Hiroshima de initiative de la privati, noroc, mare noroc! 121 de milioane de euro la Elba si 1.300 de apartamente, 200 de milioane de euro la Spumotim alte peste 2.300 de locuinte, 300 de milioane de euro la Draxlmaier.

    Ca administrativ suntem pe treapta cea mai de jos posibil, faptul ca suntem ultimii la recensamant spune tot.

  2. Investiti in Timisoara ca sa fiti siguri ca veti intra in faliment. Va rugam, faceti cateva mii de apartamente , asa o sa blocati piata imobiliara pentru cateva zeci de ani 🙂 🙂 🙂 , si o sa ii bagati in faliment si pe dezvoltatorii locali. Cu o populatie in scadere, o administratie aservita politic si neperformanta, plus o economie in deriva, Timisoara este buricul targului.

  3. CRED CA TRAIESTI IN ALT ORAS !
    IN TIMISOARA SUNT INVESTITII IN CURS DE PESTE 1 MILIARD DE EURO IKEA VAROC SPRINGOS DREXELMAIER B BRAUN NOKIAN CONTINENTAL ELECTIC ……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.