Ethnic Love Mix, un spectacol special de muzică, dans și proiecții video,...

Ethnic Love Mix, un spectacol special de muzică, dans și proiecții video, în turneu prin Timiș

0
DISTRIBUIȚI

REMIX ID va prezenta în această lună la Făget, Deta și Timișoara primul spectacol special de muzică, dans și proiecții video „Ethnic Love Mix, vol.12”, realizat de asociația META Spațiu în cadrul programului Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană, care s-a materializat după cinci ani de documentare a tradițiilor etnice din județul Timiș.

Prima reprezentație va avea loc în 17 septembrie 2022, la Făget, iar următoarea, în 24 septembrie, la Deta, urmând ca în luna octombrie spectacolul să fie programat și la Timișoara.

Banatul e provincia în care, alături de români, au conviețuit, vreme de secole, nu mai puțin de 12 etnii: șvabi, maghiari, sârbi, bulgari, croați, romi, ucraineni, slovaci, cehi, armeni, italieni, evrei.


Artiști contemporani reinterpretează materialul documentar adunat de la aproape toate comunitățile etnice prin interviuri, muzică, gastronomie, dansuri, tradiții sau tehnici de cusut costume populare, povești de viață, mărturii tragice din istoria îndepărtată și din cea recentă. Folosind îmbinarea dintre vechi și nou, dintre rural și urban, dintre coregrafia clasică și cea contemporană, scenariul spectacolului Remix ID își dezvăluie povestea prin dans și proiecții. E povestea celor care, căutând schimbarea, se pierd în necunoscut, iar apoi se regăsesc și renasc atât din rădăcinile trecutului, cât și din experiența prezentului. Compoziția spectacolului reflectă acest amestec dintre vechi și nou, reunind dansurile vechi, tradiționale, cu coregrafia contemporană, alături de proiecții și muzică de la cei mai recenți artiști contemporani.

Spectacolul de la Făget, regizat de Olga Török și avându-i interpreți pe Luca Marcu, Eugen Curelici, Andrei Aungurencei, Cosmin Antal, Andreea Manea Irksousi, Olga Török, Antonia Itineanț si Deian Berecici, va beneficia și de două ateliere alături de publicul participant – scriere de basme contemporane cu scriitorul Cristian Vicol, și atelier foto-video cu Gheorghe Sfaițer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.