Evenimente culturale în cadrul proiectului Sfântul Gerard de Cenad: defilare de costume...

Evenimente culturale în cadrul proiectului Sfântul Gerard de Cenad: defilare de costume populare, dansuri bănățene și concert Petre Ionuțescu

0
DISTRIBUIȚI
Ansamblul de dansuri maghiare „Kékibolya” din Sânnicolau Mare

Proiectul „Sfântul Gerard de Cenad” continuă cu o nouă serie de evenimente culturale care vor avea loc sâmbătă 24 septembrie la Cenad, unde are loc sărbătorirea a 992 de ani de la înființarea Episcopiei de Cenad.

„Ne dorim să marcăm acest eveniment printr-o serie de manifestări artistice care să pună în valoare acest moment deosebit de important pentru istoria comunității noastre. Programul cuprinde o defilare de de costume populare, cu pornire de la fosta școală Kopp și până la Biserica Romano-Catolică, cu fanfara Rekascher Blaskapelle (între ora 10 și 11), Sfânta Liturghie celebrată de Excelența sa Martin Ross, episcop emerit de Timișoara (11 – 12:30), Dansuri populare tradițional bănățene cu Tanzgruppe des Deutschen Forums Großsanktnikolaus „Buntes Sträußchen” (Ansamblul de dans al Forumului Democrat al Germanilor din Sânnicolau Mare „Buntes Sträußchen”/ Buchet Multicolor), Ansamblul Palucenka, Ansamblul de dansuri maghiare Kekibolya, Sânnicolau Mare, Ansamblul Mlădițe Cenăzene (13-14), concert Petre Ionuțescu – Jazz ambiental și proiecții video în Biserica Romano-Catolică (20) și spectacol de lumini și mapping arhitectural pe clădirea bisericii, unde vor fi proiectate imagini realizate de artiștii vizuali Lucian Oprea (Cenad) și Claudia Dimoiu (Viena) (ora 21)“, transmit organizatorii evenimentului, Asociația Culturală Pusta.

Petre Ionuțescu

Născut pe 19 martie 1976, Petre Ionuţescu are un CV muzical demn de remarcat.


De-a lungul anilor, melomanii au avut parte de o serie de întâmplări și happening-uri în care a fost protagonistul principal. Dar și câteva colaborări de seamă, printre proiectele unde și-a făcut apariția numărându-se Blazzaj, Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veils sau Makunouchi Bento. Născut la Lipova într-o familie în care trompeta era conform mărturiilor proprii „o jucărie“, artistul s-a înscris în 1990 la Liceul de Muzică Sabin Drăgoi din Arad și mai apoi a terminat Conservatorul din Timișoara. De numele său se leagă în 1996 apariția formației Funkin’le Free, care mai apoi a devenit Blazzaj, una din primele trupe din țara noastră care a abordat acid jazz și funk. În 2020 melomanii s-au putut bucura de apariția dublului vinil numit „Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu Alive at Gărâna Jazz Festival“, material înregistrat live în noaptea dintre 12 și 13 Iulie 2019 la Gărâna Jazz Festival, în Munții Semenic. În același an Petre Ionuțescu a susținut un concert solo cu un colorit instrumental cât se poate de divers, pe un ponton plutitor din mijlocul lacului Trei Ape din comuna Brebu Nou, județul Caraș-Severin, care a apărut și sub forma unui material discografic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.