Festival de artă stradală în Fabric, cu concerte și spectacole

Festival de artă stradală în Fabric, cu concerte și spectacole

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Francez din Timișoara organizează în perioada 27 septembrie – 1 octombrie festivalul de artă stradală „Impuls”, prin care se dorește readucerea la viață a cartierului Fabric și a poveștilor sale. Institutul găzduiește încă din 2018 festivalul de artă stradală, muzică și artele circului, „Impuls”, care face parte din programul cultural prin care Timișoara a obținut titlul de Capitală Europeană a Culturii. În acest an, festivalul, care s-a străduit șă aducă artele stradale, circul și muzica în spații publice și periferiile orașului va avea loc în Piața Traian.

Pe lângă circ contemporan  – Le Plus Petite Cirque du Monde și Școala de circ –  se vor desfășura călătorii fascinante pe trasee urbane cu Sorina Jecza, Adriana Babeți, Luciana Friedman și reprezentanți ai bienalei de arhitectură Beta, vor avea loc reprezentații cu piese ale teatrului Basca și ale Unfold Motion.


Dar cel mai intens moment pentru publicul larg, va fi, cu siguranță, concertul extraordinar al grupului Gipsy balKan Orchestra din Barcelona, în seara zilei de 1 octombrie, care va avea loc în Piața Traian, un spațiu care tinde să devină o scenă culturală a orașului.

Așa cum remarca și Tilla Rudel, directorul Institutului francez, festivalul este „o oportunitate de a promova arhitectura excepțională a acestui cartier și de a sensibiliza locuitorii cu privire la patrimoniul istoric magnific al cartierului lor… Pentru ediția din 2022 a Festivalului Impuls, l-am invitat pe Elefterios Kechagioglou, fondatorul Le Plus Petite Cirque du Monde, care va orchestra, împreună cu bienala timișoreană de arhitectură Beta și cu parteneri locali precum Școala de Circ din Timișoara, condusă de Imre Nagy, Teatrul Basca, Asociația Cetățean de Traian și compania de dans contemporan Unfold Motion, un festival asemănător celui pe care l-a creat în Elefsina, Grecia, care este și capitală europeană a culturii în 2023”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.