Festivalul Sabotage la ediția a 10-a. Muzică, documentare, discuții și expoziții de...

Festivalul Sabotage la ediția a 10-a. Muzică, documentare, discuții și expoziții de artă

0
DISTRIBUIȚI

Între 23 și 25 septembrie, are loc cea de-a 10-a ediție a festivalului Sabotage, la Muzeul de transport Corneliu Miklosi și Escape Undeground Hub din Timișoara. Ediția de anul acesta pune accentul pe muzică, tehnologie și experiență, printr-un program elaborat de concerte, selecții de DJ, documentare, discuții și expoziții de artă.

Printre invitații speciali ai ediției din acest an se numără Mieko Suzuki, artistă, compozitoare și DJ, născută în Hiroshima și stabilită la Berlin. Ea abordează timpul și spațiul ca materie primă. În performanțele sonore extrem de neconvenționale, pentru care folosește drone și înregistrări de teren, pocnituri de circuite electrice și fragmente de discuri de vinil, Mieko Suzuki merge întotdeauna pe calea neașteptatului. Ea cuplează puterea brută a sunetului cu tandrețea unor modulații subtile și transformă orice spațiu într-un teren de joacă pentru aventuri sonore.

Stanislav Tolkachev este un pionier al techno-ului din Ucraina. Producțiile sale sunt influențate atât de sunetul clasic din Detroit, cât și de tendințele minimaliste, elegante, născute la Berlin. El se concentrează pe experimentarea cu texturi și sunete psihedelice, inspirându-se din multe surse diverse. Muzica lui Tolkachev a fost lansată la numeroase case de discuri, printre care M_Rec, Semantica, MORD și Geophone.

Wata Igarashi și-a dezvoltat un sunet propriu și clar. El reunește euforicul și psihedelicul, muzica sa remarcându-se prin structurile sale cristaline și intensitatea strălucitoare. Wata Igarashi are o viziune distinctă asupra techno-ului, expusă într-o serie de EP-uri la Midgar și The Bunker NY, precum și la Semantica, Time to Express și Bitta.

Machìna este o artistă coreeană care lucrează și își desfășoară activitatea în Tokyo.


Stilul ei de compoziție este atent și jucăuș, sugerând dragostea ei pentru jazz, care este evidențiată și în improvizațiile modulare încrezătoare, pe care le face atunci când aceasta cântă live. Vocea ei este pronunțată și perfectă, fiind forjată de antrenamentul riguros la care a fost supusă în perioada în care a fost artistă K-Pop. Prin această colaborare între tehnologia software, sistemele analogice și voce, ea își creează propriul stil unic de muzică electronică.

Milo Raad este un producător născut la Belgrad, axat pe cea mai profundă latură a techno-ului. El are o înțelegere foarte profundă a techno-ului, iar stilul său de producție exprimă acest lucru foarte clar. Sunetul său este foarte minimalist, întunecat și condus de groove-uri profunde. Există o tensiune continuă care străbate piesele sale fără a folosi acumulări mari sau breakdown-uri uriașe. Milo reușește să ajungă la rădăcina techno și să o reinterpreteze într-un mod unic și individual, îndepărtându-se de tendințe. Un techno modern, orientat spre viitor, așa cum ar trebui să fie.

Născut și crescut în Belgrad, Filip Xavi este recunoscut ca fiind unul dintre pilonii scenei techno contemporane locale, fiind activ ca DJ și promotor al culturii techno în Serbia în ultimele două decenii. În calitate de rezident Drugstore, începând din 2013, a cântat și a curatoriat peste 70 de evenimente care au remodelat peisajul scenei de club din Belgrad.

Născut în 1988, în București, Andrei Raicu debutează în 2015, ca regizor de teatru, cu un spectacol bazat pe scrierile lui Goran Stefanovski „Hotel Europa”, la Teatrul Național din București. De-a lungul vremii, a compus coloana sonoră pentru peste 30 de spectacole de teatru din România. Andrei este mereu interesat de cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii interactive, multimedia și lucrează cu noi platforme media (AR,VR). El este, de asemenea, designerul de sunet și compozitorul Queerodos – un grup independent din Berlin. A participat la diverse festivaluri de muzică (Incontext Slanic Moldova, Simultan Festival etc.), a colaborat cu diferiți artiști experimentali precum Mitos Micleusanu și Bogdana Dima. În 2021, a lansat primul său album – „Dream Drawn” la casa de discuri Cinemaude.

Mai multe informații despre ediția din acest an a evenimentului se găsesc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.