Istorie, tradiții și muzică populară în cadrul unui festival desfășurat într-un loc...

Istorie, tradiții și muzică populară în cadrul unui festival desfășurat într-un loc pitoresc

0
DISTRIBUIȚI

O nouă ediție a festivalului „Istorie și Tradiții” se desfășoară sâmbătă, 3 septembrie, la Sălașu de Sus din Țara Hațegului, unde se află cetatea medievală Mălăiești, a cărei construcție a început în secolul al XIV-lea de familia cnezilor Sărăcin, fiind ulterior extinsă cu noi componente, până în secolul al XVI-lea. Astăzi este  unul din cele mai importante monumente istorice ale județului Hunedoara, căci  cetatea a fost restaurată în urmă cu câțiva ani și acum atrage un număr din ce în ce mai mare de turiști, interesați atât de istoria fortificației cât și de evenimentele care se organizează aici.

Cea de-a IV-a ediție a festivalului se va deschide la ora 15:00, cu o paradă a cavalerilor însoțită de salve de tun, urmată de o reconstituire istorică, cu prezentarea unor arme de epocă și demonstrații de luptă. Programul va continua cu dansuri medievale, un spectacol de magie și o punere în scenă a legendei corbului, pasărea care apare pe blazonul Corvineștilor, iar protagoniști vor fi asociația „Castelul din Carpați”, Garda Cetății Deva și Lăncierii Cetății Ardud.


Totodată, va fi organizat și un târg de produse tradiționale.

De la ora 19:00 va avea loc un spectacol de muzică și dansuri populare, cu formația condusă de Ionel Coza și soliștii vocali Eugen Pistol, Mihai Petreuș, Nelu Ban-Fântână, Petrică Crăciunesc, Mara Andraș, Mara Puica, Bianca Iacuboni și Teodora Petruț, iar de la ora 20:30, spectatorii vor avea parte de animații și jonglerii cu foc. Festivalul se va încheia la ora 21:00, cu un foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.