Legalitatea marijuanei în SUA. Ce s-a schimbat în 2022?

Legalitatea marijuanei în SUA. Ce s-a schimbat în 2022?

0
DISTRIBUIȚI

Acceptarea din ce în ce mai mare a marijuanei a dus la adoptarea de către mai multe state a unor legi care legalizează utilizarea acesteia în scopuri medicale și recreative. În timp ce unii oameni se pot încrunta la aprobarea utilizării canabisului, alții se bucură de acest lucru. În prezent, 39 de state și Districtul Columbia au aprobat utilizarea marijuanei într-un fel sau altul. Rămân doar 11 state care încă își mențin poziția de a nu legaliza utilizarea acestei plante.

Articolul de astăzi va discuta despre ce s-a schimbat în SUA în ceea ce privește legalitatea marijuanei în 2022. Veți afla câteva dintre modificările aduse legilor legate de canabis la nivel statal și federal și modul în care acestea vă pot afecta. Așa că, fără alte formalități, să intrăm în subiect.

Dakota de Sud va aproba consumul de marijuana în scop recreativ

În timp ce marijuana este legalizată în scopuri medicale în Dakota de Sud, utilizarea în scop recreativ nu este încă permisă. Acest lucru este destul de surprinzător, deoarece alegătorii din această țară au fost primii care au susținut atât utilizarea medicală, cât și cea recreativă a canabisului în SUA, înainte ca Curtea Supremă a statului să anuleze referendumul. Cu toate acestea, din câte se pare, aprobarea pentru utilizarea recreativă a marijuanei ar putea avea loc undeva la sfârșitul anului 2022.

Potrivit mai multor surse, legislativul dominat de republicani a luat în considerare un proiect de lege privind marijuana recreațională care a ieșit din Senat, dar care nu a avut prea mult succes în Cameră. Așadar, mingea va fi din nou în curtea alegătorilor pentru a vedea dacă proiectul de lege va trece pentru scrutinul din noiembrie. Dacă totul merge bine, este posibil ca adulții cu vârsta de cel puțin 21 de ani să aibă dreptul de a deține până la o uncie de marijuana. Dar, deocamdată, vă puteți delecta cu alte activități recreative, cum ar fi jocuri egt, până când va veni aprobarea.

Arkansas va urma exemplul

Arkansas este un alt stat american cu o situație destul de asemănătoare cu cea din Dakota de Sud în ceea ce privește legalitatea marijuanei. Marijuana este permisă în acest stat pentru uz medical sub formă de CBD și altele, dar nu este aprobată pentru uz recreativ. Cu toate acestea, o campanie cunoscută sub numele de Creștere responsabilă din Arkansas a depus suficiente semnături pentru a ajunge pe buletinul de vot din noiembrie. Dar propunerea trebuie încă să fie semnată de Board of Election Commissioners înainte de a se putea spune ceva concret.

Cu toate acestea, unii susținători ai legislației au considerat această mișcare mai degrabă egoistă, deoarece unele afaceri cu marijuana medicală din Arkansas au susținut campania.


În cazul în care legiuitorii statului vor aproba utilizarea canabisului în scop recreațional, cel mai probabil, magazinele medicale existente vor putea vinde persoanelor cu vârsta de cel puțin 21 de ani.

În afară de Dakota de Sud și Arkansas, alte câteva state încearcă încă să obțină aprobarea pentru marijuana. Delaware a fost cel mai aproape, până când guvernatorul a respins prin veto proiectul de lege. Pe de altă parte, Maryland nu a reușit să obțină adoptarea de către Cameră a propunerii de utilizare a canabisului pentru adulți, deși există probabilitatea unui referendum prin vot.

Legislația federală de reformă a canabisului

Statele sunt singurele ocupate să încerce să elaboreze legi referitoare la canabis. Câțiva membri ai guvernului federal au fost, de asemenea, ocupați. În iulie 2022, trei membri ai Senatului au introdus o legislație cuprinzătoare de reformă a canabisului, Cannabis Administration and Opportunity Act. Legea propusă abordează multe aspecte legate de marijuana aduse în discuție de părțile interesate, avocați, participanți din industrie și oficiali aleși. Dar sursele online prezic că va fi aproape imposibil să se obțină votul necesar pentru a trece propunerea în acest an.

În plus față de demersul pentru adoptarea Legii privind administrarea și oportunitatea canabisului, unii avocați federali continuă să facă presiuni pentru adoptarea Legii bancare SAFE. Această lege este menită să dea undă verde băncilor asigurate de FDIC pentru a începe să deservească fără teamă afacerile cu canabis. Dacă va fi adoptată, aceasta va promova și mai mult acceptarea canabisului în scopuri medicale și recreative în SUA.

Revizuirea politicilor de testare a drogurilor

Un aspect al întregii acceptări a marijuanei care a fost un subiect de dezbatere este testarea antidrog. Până acum, este obișnuit ca unele companii și organizații să efectueze teste de droguri pentru angajații lor. Cu toate acestea, având în vedere că jurisdicții precum Philadelphia și New York interzic testele de droguri pentru marijuana înainte de angajare, vom vedea probabil că alte câteva state vor urma acest exemplu. Angajatorii din statele în care canabisul este legalizat pentru uz recreațional vor trebui să își actualizeze politicile privind testarea antidrog.

Cu toate acestea, posturile sensibile din punct de vedere al siguranței, cum ar fi conducerea sau pilotarea vehiculelor, vor fi probabil exceptate și vor necesita testarea antidrog. Sarcina principală va fi de a găsi un echilibru între respectarea alegerilor oamenilor și siguranța la locul de muncă. Și, deoarece legile federale nu acoperă angajatorii, fiecare angajator trebuie să își stabilească politicile de testare a drogurilor și să le comunice angajaților.

Rezumând

Legalitatea marijuanei este încă eterogenă în cele 50 de state americane. În timp ce unele state au aprobat utilizarea marijuanei în scopuri medicale și recreative, altele o permit doar în scopuri medicale. În continuare, 11 state nu au aprobat deloc marijuana, deși unele sunt încă în curs de semnare a propunerii lor și speră ca proiectul de lege privind canabisul să fie adoptat ca lege după scrutinul din noiembrie.

La nivel federal, există o inițiativă de adoptare a Legii privind administrarea și oportunitatea canabisului, care va aborda probabil unele probleme presante legate de utilizarea acestei plante. De asemenea, angajatorii vor trebui să își revizuiască politicile de testare a drogurilor pentru a respecta opțiunile indivizilor cu privire la consumul de marijuana.