Lovitură de proporții a DIICOT Timișoara: percheziții la o adevărată fabrică de...

Lovitură de proporții a DIICOT Timișoara: percheziții la o adevărată fabrică de hașiș UPDATE 3 Patru suspecți, reținuți

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-232930492">

Operațiune fără precedent a DIICOT Timișoara și a polițiștilor anti-drog în această după-amiază. Anchetatorii au descins într-un laborator în care se prepara hașiș. Fabrica de droguri funcționa într-o casă din localitatea timișeană Blajova, la mai puțin de 50 de kilometri de Timișoara.

În urma investigațiilor s-a stabilit că întreaga afacere a fost pusă la cale de un cunoscut traficant de droguri cunoscut drept „Pino”. Acesta, împreună cu alți trei complici, toți condamnați în alt dosar de trafic de droguri în 2017 au pus la cale o adevărată rețea de producție și distribuție a drogurilor. Aceștia cultivau canabis, după care îl procesau transformându-l în hașiș, iar apoi îl distribuiau. Astăzi, în momentul în care au descins în „fabrică”, anchetatorii au descoperit aproximativ 40 de kilograme de canabis și peste jumătate de kilogram de hașiș gata preparat, pregătit pentru a fi livrat pe piață.

Anchetatorii efectuează în paralel alte trei percheziții în Timișoara și împrejurimi.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Acțiunea de azi nu este prima de acest gen care a avut loc în micuța localitate timișeană Blajova, aflată între Nițchidorf și Stamora Română.

DIICOT Timișoara și polițiștii de la „Crimă Organizată” au descoperit, în toamna lui 2017, o tonă de muguri de cannabis într-un depozit al unei grupări care a inundat piața cu droguri. Agenți sub acoperire au cumpărat în timpul operațiunii mai multe kilograme de cannabis de la membrii rețelei. Liderul grupării, Altstander Cristian, zis „Pino”, cetățean german născut în Timișoara, a fost prins atunci în flagrant în timp ce vindea șase kilograme de muguri.

UPDATE 1 Polițiștii au anunțat că la una dintre locații, au fost descoperite o cultură indoor de cannabis (16 plante mature) și un laborator de producere a rezinei de cannabis (hașiș) și a uleiului de cannabis prin metoda “Bubble Hash”, fiind găsite instrumente folosite pentru prepararea acestuia, respectiv malaxoare, recipiente pentru decantare și filtrare, precum și aparate de presare.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ șase kilograme de muguri de cannabis, aproximativ 30 de kilograme de masă vegetală tocată, șapte turte din hașiș, totalizând o jumătate de kilogram, precum și mai multe instrumente folosite la fabricarea hașișului (malaxor, site, filtre, presa).

UPDATE 3 În cursul zilei de ieri, cei patru bărbații, cu vârste cuprinse între 31 și 58 de ani, au fost conduși la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri, ulterior față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 22 septembrie, să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.