Bastionul Theresia, parte din marea deschidere a anului Capitalei Culturale Europene. Lucrări...

Bastionul Theresia, parte din marea deschidere a anului Capitalei Culturale Europene. Lucrări în spațiile deținute de Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că în următoarele săptămâni vor fi demarate „lucrări majore de reparații” în spațiile din Bastionul Maria Theresia aflate în proprietatea municipalității.

„Vor fi reparate și igienizate atât spațiile interioare, cât și cele exterioare, aparținând domeniului public. Intenția noastră și a Centrul de Proiecte Timișoara este să folosim și acest spațiu în cadrul amplului eveniment de deschidere al Capitalei Culturale Europene, programat să aibă loc pe în perioada 17-19 februarie 2023, urmând ca pe parcursul anului 2023 aici să aibă loc diverse expoziții, rezidențe și alte evenimente din cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.


Începând din 2024, Centrul de Proiecte va lansa un apel pentru a identifica consorții de operatori culturali care să asigure un program cultural constant în aceste spații de la Bastion, prin curatoriere. Vă reamintim că Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008-2010, cu 10 milioane de euro, cea mai mare parte bani europeni. De atunci nu s-au făcut reparații în spațiile acestui monument istoric care aparțin municipalității și care se întind pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp”, a transmis Primăria Timișoara.

Lucările de reparații și întreținere la Bastionul Theresia vor costa în jur de 100.000 de euro.

Municipalitatea mai precizează că „a investit și investește, ajutată și de fonduri nerambursabile, aproape 35 de milioane de euro în reconversia unor spații în centre culturale. Unele dintre ele sunt construite de la zero, altele au stat în paragină mulți ani”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.