„Marmeladov în Arhipelagul nenorocului”, o nouă reinterpretare a lui Dostoievski, în cadrul...

„Marmeladov în Arhipelagul nenorocului”, o nouă reinterpretare a lui Dostoievski, în cadrul Nocturnaliilor Arte-Factum, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Nocturnaliile Arte-Factum ajung în Arhipelagul nenorocului cu o monodramă despre patimă și pasiune, despre viciu, ratare, sublim și predestinare. Unul câte unul, personajele dostoievskiene întâlnesc, la Fundația Timișoara ’89,  oameni în ale căror vieți se reflectă. „Cât adevăr e-n vodcă sau în vin, cât din germenii geniului, nefericirii și câtă poezie în alcool?” Sunt oameni trăiți pe străzi. Oameni ale căror istorii personale pendulează între săli de așteptare, periferii, provizorate sordide. Sau oameni cu vieți obișnuite, ale căror destine au cotit dramatic către un vagabondaj perpetuu. Oameni pentru care sensul cel mai apropiat de ”acasă” este cârciuma din colțul străzii, unde viața are un iluzoriu gust de alcool și de apartenență la comunitate. Sunt oameni care nu merg la teatru. Pentru care sala spectacol e un alt univers.

Cu monodrama „Marmeladov”, actorul Levente Kocsárdi deschide seria întâlnirilor teatrale la Fundația Timișoara, în perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2022.


Spectacolul va fi urmat de sesiuni Q&R și discuții cu publicul despre dependența de alcool, viața pe stradă, inadaptare socială, profesională, emoțională, despre apartenență comunitară, moderate de specialiștii fundației, iar la spectacolele cu caracter interactiv vor participa, alături de persoanele din complexul de servicii sociale Arhipelag, de oameni din centrul de cazare pentru persoane rămase fără adăpost și din secția de convalescență a fundației, persoane din cartierul Freidorf, pentru a realiza, prin intermediul teatrului, o coeziune a vecinătăților.

Nocturnaliile Arte-Factum se adresează publicului interesat de noi estetici teatrale, dar și segmentelor sociale periferice, fără acces la teatru, prin reprezentații în zone vulnerabile socio-cultural, pentru oameni ai străzii, tineri dezinstituționalizați, vârstnici fără venituri. Evenimentul teatral „Marmeladovi în Arhipelagul nenorocului”, dedicat unor categorii sociale fără acces la spectacole profesioniste de teatru, în spații neconvenționale, fiind o componentă importantă a programului teatral, realizată în parteneriat cu Fundația Timișoara ’89, înființată de Petru Ilieșu, al cărei principal obiectiv este acela de a sprijini persoane care, din diverse motive, trec prin momente de cumpănă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.