Mașini ridicate din zona centrală și zeci de amenzi pentru parcare neregulamentară,...

Mașini ridicate din zona centrală și zeci de amenzi pentru parcare neregulamentară, în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara reamintește conducătorilor auto că de la începutul acestei luni s-a trecut la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în zona pietonală a municipiului Timișoara, ca urmare a modificărilor aduse Hotărârii de consiliu local 371/2007, prin care este reglementat acest aspect.

„Actualizarea legislației locale pe această linie a venit în urma constatărilor din teren, mai exact a numărului mare de sancțiuni aplicate în această zonă, dar și a faptului că OUG 195/2002 nu prevede posibilitatea ridicării autovehiculelor din privind zonele pietonale.


Astfel, în ultimele două săptămâni, de la intrarea efectivă în vigoare a acestei măsuri complementare, au fost aplicate un număr de 148 sancțiuni contravenționale pe străzile dedicate pietonilor, din zona centrală, fiind dispusă ridicarea unui număr de 17 autovehicule. Cele mai multe situații de acest gen au fost constatate pe străzile Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Augustin Pacha și Emanuil Ungureanu. Potrivit HCL 371/2007 modificată, astfel de fapte se sancționează cu amendă între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.500 – 2.000 lei pentru persoanele juridice”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Totodată, în modificarea menționată a fost introdusă și prevederea conform căreia este interzisă oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor, care se sancționează cu amenzi între 600 – 1.200 lei pentru persoanele fizice și 1.500 – 2.000 lei pentru persoanele juridice.

La acest capitol, au fost aplicate un număr de 49 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pe str. Coriolan Brediceanu, Bdul Revoluției 1989 și Bdul Dâmbovița. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că se vor lua măsurile legale în continuare, recomandând totodată conducătorilor auto să respecte legislația pentru a evita sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.