Mișcare șoc în dosarul de insolvență al Colterm – Schoenherr a anunțat...

Mișcare șoc în dosarul de insolvență al Colterm – Schoenherr a anunțat că i-a încetat mandatul după ce i s-au cerut documente doveditoare. ”Mai e puțin și e deja treaba DNA- ului”

6
DISTRIBUIȚI

Lovitură de proporții, astăzi, în procesul de insolvență al Colterm – firma de avocatură Schoenherr și Asociații, cea care a formulat cererea de creanță a Primăriei Timișoara în valoare de peste 89 de milioane de lei, a anunțat Tribunalul Timiș că i-a încetat mandatul și a solicitat ca de acum instanță să transmită actele de procedură pe adresa municipiului. Retragerea firmei de avocatură, care a fost aleasă de administrația Dominic Fritz cu cea mai scumpă ofertă pentru a găsi soluții pentru salvarea patrimoniului Colterm, vine după ce la termenul anterior judecătorul sindic a pus în vedere celor de la Schoenherr să prezinte mandatul special prin care au primit dreptul de a depune cererea de creanță și hotărârea de consiliu local prin care au fost mandatați.

Singurul lucru care a fost depus de către cei de la Schoenherr și Asociații a fost o scrisoare de angajament pe care firma de avocatură a semnat-o cu Primăria Timișoara, reprezentată de Dominic Fritz.


Reprezentanta Colterm a susținut în fața instanței faptul că Schoeherr și Asociații putea depune documente „doar în baza unui mandat expres al Consiliului Local Timișoara. HCL-ul invocat (cel prin care s-a decis achiziționarea serviciilor juridice, n.a.) nu se referă la contestația la tabelul preliminar. La vremea respectivă nici măcar nu era vorba de insolvență. Nici prin extrapolare nu se poate susține că firma de avocatură a avut un mandat pentru contestație. Este clară lipsa dovezii calității de reprezentant”.

Reprezentanții municipalității au susținut că documentul semnat de Fritz este perfect legal și le-a permis celor de la firma de avocatură să depună cererea de creanță și apoi să conteste tabelul deoarece „a fost semnat de conducătorul unității administrativ teritoriale. În plus, la termenul anterior a fost depus un alt act prin care primarul a spus că-și însușește toate actele depuse de Schoenherr. Este o firmă austriacă de avocatură  și merge pe zona lor. Este clar că ne-am gândit la insolvență la ce datorii erau acumulate”.

Reprezentantul administrorului judiciar și avocații celorlalte părți au susținut punctul de vedere al Colterm că firma de avocatură preferată de administrația Fritz a depus ilegal cererea de creanță și apoi toate actele, invocându-se faptul că „mandatul trebuia depus anterior, nu ulterior depunerii, nu de primar, ci de consiliul local. Primarul nu avea atribuții în acest sens. Mai e puțin și e deja treaba DNA- ului”.

Tribunalul Timiș a rămas în pronunțare pentru a stabili dacă va admite excepția legată de documentele depuse de Schoenherr și Asociații în numele Primăriei Timișoara, admiterea având ca efect imediat scoaterea din tabelul preliminar a municipalității cu suma de 89.437.589,26 lei. Următorul termen a fost stabilit pentru 3 noiembrie.

6 COMENTARII

  1. Dominic Fritz sa speram suma de 89.437.589,26 lei a fost achitata!La firma de avocatura Schoeherr și Asociații. Nu de alt ceva dar sa nu ne trezim cu alte penalizari de neplata.Asa cum aveti stilul de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.