O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, la Muzeul Satului din Timișoara

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, la Muzeul Satului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul acestei săptămâni, în zilele de 24 și 25 septembrie, Muzeul Satului Bănățean organizează două evenimente îndrăgite – cea de-a XXII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari și a XVI-a ediție a Festivalului Condeierilor Plugari.

La târg vor participa olari, meșteri specializaţi în prelucrarea lemnului, osului, metalului, măștilor, podoabelor populare, țesăturilor, dantelelor, obiectelor de sfoară sau împletiturilor, meșteri iconari și cei care confecționează instrumente populare, veniți din toate4 zonele etnografice ale țării. Deschiderea festivă va avea loc sâmbătă, între orele 10:00 și 11:00, cu prezentarea participanților, iar târgul va fi deschis până la ora 20:00. Duminică, târgul va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00, iar între orele 13:00 și 14:00 va avea loc festivitatea de premiere a participanților.

Deschiderea Festivalului Condeierilor Plugari va avea loc sâmbătă, între orele 10:00 și 12:00, și va fi urmată la ora 12:30 de un program artistic moderat de Dan Liuț.


Casa condeierilor va găzdui, de la ora 16:00, întâlnirea participanților, va fi inaugurată expoziția de pictură a Narcisei Liuț și la Casa Națională va fi prezentată expoziția Elenei Hăbășescu, „Semne și simboluri din cultura Cucuteni în arta textilă”, iar de la ora 17:00, la hambar va avea loc o șezătoare populară, premierea participanților și lansări de carte. În cea de-a doua zi a festivalului, participanții vor participa, la ora 10:00, la slujba religioasă ținută la biserica de lemn din Topla, de la ora 15:00 va avea loc o masă rotundă a condeierilor plugari și a creatorilor populari, după care va fi vizitat târgul meșterilor populari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.