O nouă fermă de canabis, descoperită de DIICOT într-o pădure din Banat....

O nouă fermă de canabis, descoperită de DIICOT într-o pădure din Banat. Mari cantități de droguri găsite la percheziții FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT Caraș-Severin au dispus ieri reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Anchetatorii au descoperit că, pe parcursul anului 2022, inculpații au înfiinţat și întreținut o cultură de canabis, pe un teren situat între Teregova și Băile Herculane, într-o locație izolată și greu accesibilă, înconjurată de pădure. Semințele de canabis fuseseră cumpărate din Spania, iar „fermierii” au amenajat instalaţii de irigare prin picurare şi au folosit diferiţi fertilizatori în vederea dezvoltării rapide a plantelor de canabis.

Inculpații foloseau pentru prelucrarea şi porționarea canabisului, destinat distribuției, un adăpost aflat în apropierea plantaţiei. Drogurile obținute in această modalitate erau comercializate consumatorilor de pe raza județelor Caraş-Severin, Timiș și Gorj.

„În urma celor două percheziții domiciliare efectuate la data de 22 septembrie 2022 pe raza județului Caraș-Severin, a fost identificată și indisponibilizată o cultură outdoor formată din 97 de plante de canabis în diferite stadii de vegetație, cu înălțimi cuprinse între unu și doi metri, în cantitate totală de peste 150 kilograme masă verde brută. De asemenea, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor cantitățile de peste 50 de kilograme muguri de canabis masă verde uscată și aproximativ 5 grame de cocaină, un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent, o suflantă cu aer cald, o instalaţie cu sisteme de irigare, o pompă de stropit plante, un grinder, trei cântare de precizie și mai multe telefoane mobile”, a transmis DIICOT.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, Inspectoratului Județean de Poliţie Caraș-Severin și Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul inspectoratului General al Poliției Române.

Tot în această săptămână, DIICOT Timișoara a făcut percheziții la o adevărată fabrică de hașiș aflată într-o zonă izolată din Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.