Primul mesaj „de curaj” şi obiectivul noului „principal” Tavi Benga la Politehnica....

Primul mesaj „de curaj” şi obiectivul noului „principal” Tavi Benga la Politehnica. Anunţ legat de viitorul preşedinte al alb-violeţilor

0
DISTRIBUIȚI

De săptămâna aceasta Politehnica are un nou antrenor principal în persoana lui Octavian Benga iar oficialii alb-violeţilor, prin vocea rectorului Florin Drăgan, anunţă că se lucrează şi la numirea noului preşedinte. Logic, misiunea noului antrenor e una pe cât de directă pe atât de complicată dată fiind situaţia echipei – salvarea de la retrogradare.

„Înainte de a-şi da domnul Bogdan Andone demisia, am avut o discuţie în Consiliul de Administraţie săptămâna trecută şi am convenit să discutăm cu Tavi pentru revenirea sa la echipă, pentru că de fapt a avut cele mai bune performanţe la Politehnica în ultimii zece ani, de când avem echipa în formatul acesta. Şi, chiar dacă a fost deschiderea (n.r. anului universitar), am avut foarte multe evenimente, l-am sunat pe Tavi, am discutat şi m-am bucurat foarte mult că vine într-un moment nu uşor, e o misiune nu uşoară, dar ne bazăm pe faptul că e polist 1000% şi am şi dorit să avem un antrenor timişorean sau bănăţean, măcar să fie crescut de noi, adică polist. Am agreat mai multe lucruri şi mă bucur că Tavi este aici, e o revenire care cred că bucură pe toţi suporterii noştri”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

„Chiar dacă au trecut doi ani, pot să spun şi aşa va rămâne toată viaţa, sunt un polist 100%, iubesc Poli! Din acest punct de vedere am şi acceptat oferta domnului rector, căci prin dânsul am discutat duminică, am fost invitat, vreau să le mulţumesc că s-au gândit la mine. A specificat dânsul, probabil şi datorită performanţelor din trecut, dar aceasta este altă discuţie. Pot să spun că am fost sunat şi căutat de oameni din fotbal din ţară şi din jurul nostru. Mi s-a sugerat să nu-mi asum acest risc. De a veni la Poli Timişoara într-un moment greu. Pentru că trebuie să recunoaştem şi să fim realişti: este un moment foarte dificil, dar le-am explicat la toţi. Iubesc Poli foarte mult, pot să spun că e a doua mea casă, echipa Politehnicii Timişoara. Cea mai mare parte din viaţă am petrecut-o sub brandul de Poli. Poli rămâne cel mai mare brand din Banat, trebuie să ştie lumea, am repetat-o şi în mandatul trecut. Este foarte iubită în Banatul de munte şi în Banatul de câmpie sau de pustă, cum spunem noi bănăţenii, căci Banatul e foarte mare. Chiar din Banatul Sârbesc am fost sunat de românii noştri, bănăţenii noştri, şi am vrut prin această alegere a mea, să arăt că şi în momentele grele trebuie să rişti, să faci sacrificii, să-ţi asumi şi să transmiţi o notă de curaj, căci trebuie să avem curaj de acum încolo. Trebuie să fim foarte inteligenţi, până în iarnă să gândim tot ce facem foarte bine. Atât sportiv, cât şi în jurul echipei. Aş vrea să fac o comparaţie: să fim un pic arici şi nu iepuri, ca să citez din povestea lui Lev Tolstoi… adică trebuie să fim foarte inteligenţi. Şi sper, prin contribuţia mea, repet, nu va fi uşor, prin dorinţa, pentru că, lucrând la Poli, trebuie să dai totul.


Şi asta le-am transmis şi jucătorilor. Trebuie să avem atitudine, lumea îşi doreşte atitudine, pe lângă pregătirea tactică, trebuie să vadă că cei care lucrează la Poli. Şi în special noi, antrenorii, jucătorii, dăm totul şi oamenii să fie ferm convinşi că eu voi da totul şi voi încerca să salvăm această echipă. Pentru că obiectivul este salvarea de la retrogradare. Mă simt onorat şi în orice moment m-am simţi onorat când am lucrat sub denumirea de Poli, pentru că am lucrat la toate nivelurile, de la juniori, echipa a doua, secund la prima echipă, antrenor de seniori, şi în orice moment m-am simţit onorat să lucrez pentru Poli”, au fost primele declaraţii ale lui Tavi Benga la revenirea pe banca alb-violeţilor.

„Mişcarea a fost făcută foarte repede şi cred că în 5-10 minute ne-am înţeles. Nu a contat foarte mult partea materială sau anumite situaţii. În perioada următoare vom face şi nişte, nu neapărat schimbări, că nu e dorinţa mea să dau pe cineva afară, că ştiu ce înseamnă să fii şomer şi să ai familie, dar lumea sau unii oameni trebuie să înţeleagă că la fotbal şi mai ales la performanţă, oamenii au foarte mari aşteptări. Oamenii din jur au nevoie de speranţă şi clubul Poli să se îndrepte. De aceea voi încerca să aduc lângă mine şi câţiva oameni care să mă ajute, care gândesc ca şi mine. Acei oameni, am transmis şi domnului rector, mi-aş dori foarte mult, şi m-a aprobat, ar trebui să fie din Timişoara, chiar din academia noastră, pentru că avem o grămadă de antrenori valoroşi şi în academia noastră şi cred că ar merita şi ei să facă pasul spre echipa mare. Să li se dea o şansă, că dacă noi nu-i ajutăm nu au cum să se manifeste. Sunt foarte mulţi şi sper ca în perioada următoare să găsim o soluţie. L-aş da exemplu pe Miodrag Todorov, care era fost jucător de-al meu, în mandatul trecut l-am luat şi preparator fizic, a fost prima lui experienţă la seniori şi, uitaţi, în doi ani de zile a ajuns în staff-ul lui Edi Iordănescu. Deci sunt oameni valoroşi printre noi, chiar în Timişoara, dar trebuie să le întindem şi lor o mână şi să lucrăm împreună”, a mai spus Benga în legătură cu viitorul staff tehnic.

Octavian Benga îşi doreşte şi o promovare „cu cap” a viitorilor juniori din club şi a vorbit despre aşteptările de la grupul de jucători: „(…) E foarte greu să preiei din mers, dar îmi asum şi cred că am curaj şi vreau ca lumea din jur şi jucătorii să transmită acest lucru. Să aibă curaj, să se autodepăşească, să fie mai buni decât sunt, pentru că dacă nu o să realizăm acest lucru, cu siguranţă şi rezultatele o să fie identice ca cele din urmă. De aceea, vreau cât mai repede, nu aş vrea să critic sau să judec pe cineva, dar trebuie să se schimbe ceva în atitudinea lor, în felul de a juca şi sper, prin felul meu de a fi, să fiu un motivator bun şi să schimbăm în bine, în mai bine de cât am arătat în ultimul timp”.

Preşedintele, tot „de al locului”

De ceva vreme Politehnica îşi caută un nou preşedinte, discuţiile în acest sens par şi ele aproape de concretizare. „La ora actuală am discutat cu două persoane şi, dacă nu reuşim săptămâna aceasta, atunci săptămâna viitoare sper să se finalizeze această discuţie, tot polişti, cu sufletul la Poli şi care ştiu ce înseamnă Politehnica. Chiar m-am bucurat când am discutat cu Tavi şi a spus că vrea să promovăm staff din academie, eu asta voiam să-i propun, dar în general nu le propun eu antrenorilor soluţii. Dar m-am bucurat că a venit pe exact ce ne doream şi noi, Consiliul de Administraţie”, a mai spus rectorul Drăgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.