Oţelul – Politehnica, „reeditare” fără strălucire dar tot cu gazde învingătoare. Bogdan...

Oţelul – Politehnica, „reeditare” fără strălucire dar tot cu gazde învingătoare. Bogdan Andone: „A fost un meci de bătaie”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SC Oţelul Galaţi / Facebook

Politehnica Timişoara nu a produs surpriza pe Dunăre, „surpriză” căci alb-violeţii erau cotaţi clar cu şansa a doua în condiţiile în care Oţelul Galaţi, deşi nou promovată, e fără eşec iar bănăţenii au dezamăgit. Şi-a continuat şirul de succese azi, printr-un 1-0 sec, notat încă din minutul 3 pe tabelă.

În urmă cu 11 ani gălăţenii câştigau campionatul după un meci cu Poli, altele erau formaţiile, chiar cluburile, dar spiritul, prin suporteri se află la entităţile care s-au înfruntat azi. Fără prea multe valenţe însă pe un teren foarte ud.

Amfitrionii cu Dorinel Munteanu, dar şi alţi jucători cu istoric la vechea Oţelul, au lovit încă din minutul 3, culmea, prin jucătorul din teren trecut pe la alb-violeţi – Răzvan Gorovei, cu capul în urma unui corner. Timişorenii încasând astfel din fază fixă la fel ca în meciul cu Progresul Spartac de acasă. Un alt fost jucător al Politehnicii s-a aflat şi în poarta gălăţeană – Cosmin Dur-Bozoancă, nederanjat azi de atacurile adversarilor. Doar Pană l-a întrebuinţat puţin după mijlocul reprizei, în rest Oţelul a părut mulţumită cu scorul. Timişorenii au arătat totuşi mai mult după pauză, tot fără efect, căci şuturile au venit rar şi imprecis – de la Germinio (73) sau Ţangulea (82). Oţelul a beneficiat, ce-i drept, şi de multe faze fixe, dictate cu uşurinţă de „centralul” Iulian Călin, care a făcut şi o adevărată lecţie de arbitraj după ce a „întors” nu mai puţin de trei aruncări pasămite greşite ale fundaşului italian. Totul s-a încheiat cu lovitură liberă periculoasă pentru Oţelul, trimisă în braţele debutantului Kucich, portarul şi el italian, sosit de la Pisa.

Oţelul a rămas însă cu punctele – 11 – şi o poziţie fruntaşă. Politehnica, doar cu cele patru obţinute până acum din cinci runde, are emoţii cu un loc 17 momentan în clasamentul Ligii 2.

Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Dur-Bozoancă – An.


Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea – Cisotti, I. Neagu (cpt.), Gorovei (66, Jardan) – L. Maxim (66, Mitoi), Cîrjan (90+2, Bokhashvili), Nica (86, Markovic). Pe bancă: R. Pop – Şt. Farcaş, V. Berisha, Sîrghi, Adăscăliţei.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Kucich – Tsvetkov, Bocşan, Germinio – D. Radu (60, Bătănaşi), Pană, Plantak (90+2, A. Mada), Pureca (46, Boariu), Oanea – Milea (60, Ţangulea), Bîrnoi (cpt.; 74, Mudrazija). Pe bancă: Isvoranu – Taub, M. Andone, Jurj.

„Îi înţeleg (n.r. pe suporteri) au bătut drum lung – Timişoara-Galaţi – să fie aproape de echipă. Le mulţumesc pe această cale în numele meu şi numele echipei. Din păcate rezultatul nu a fost cel pe care ni l-am dorit. Am vrut să scoatem un rezultat pozitiv. N-am ce să le reproşez băieţilor ca atitudine, ca muncă, au încercat, ne-am luptat, ne-am bătut. A fost un meci de bătaie, pe un teren foarte greu. Din păcate am primit gol la prima fază fixă. Am încercat să revenim în joc, am încercat să creăm probleme. Din păcate la cele trei-patru situaţii pe care ni le-am creat, nu am luat decizia corectă, nu le-am finalizat cum trebuie şi până la urmă nu am reuşit să egalăm… Din păcate şi etapa trecută am pierdut tot dintr-o fază fixă, tot dintr-un corner, astăzi la fel. Cu toate că şi săptămâna trecută şi până acum, normal, în timpul ciclului săptămânal exersăm aceste faze fixe şi defensive şi ofensive. Defensive, din păcate am primit gol şi nu găsim calea să remediem problema, am schimbat şi marcajul, am schimbat şi poziţionarea jucătorilor la aceste faze fixe. Iar din păcate pe faze fixe ofensive, cu toate că avem tot felul de scheme sau de combinaţii, nu reuşim să punem probleme sau să marcăm… Chiar şi astăzi am avut situaţii foarte foarte bune, dar din păcate pasul final sau decizia finală nu a fost cea mai bună … La fel şi etapa trecută, un meci cu Progresul Spartac, cum l-am pierdut – 1-0 dintr-o fază fixă – la fel de bine puteam să-l câştigăm, dar, luăm statistic, e clar, avem un singur gol marcat, avem doar patru puncte. E foarte foarte puţin faţă de ceea ce ne dorim noi şi ce vrem noi să facem în continuare. Tocmai de aceea trebuie să realizăm, că suntem departe, avem foarte foarte mult de muncă şi nevoie de puţină şansă ca să marcăm din situaţiile pe care ni le creăm”, a declarat Bogdan Andone, „principalul” Politehnicii.

Pe lângă jocul crud, arbitrajul „de Champions League”, fanii timişoreni de acasă (căci la stadionul de pe Dunăre a fost şi un consistent grup de ultraşi polişti) au trebuit să suporte şi inepţiile comentatorului de la Digi – Ioan Viorel, care putea să folosească un anume motor de căutare pentru a nu repeta că a fost 1-0 şi în 2011 (n.r. 2-1 a fost în acel meci de la Galaţi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.