Percheziții în Timiș. O nouă fermă de canabis, descoperită de DIICOT

Percheziții în Timiș. O nouă fermă de canabis, descoperită de DIICOT

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, au efectuat ieri cinci percheziții domiciliare, în județul Timiș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Trei mandate de aducere au fost puse în executare.

„Din cercetări a reieșit că trei bărbați, în vârstă de 25, 28 și 39 de ani, ar fi cultivat canabis, în localitățile Timișoara și Pietroasa, pe care, ulterior, l-ar fi distribuit în județul Timiș. În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 700 de grame de canabis, aproximativ 10 grame de amfetamină, mai multe instrumente folosite la prepararea, porționarea și consumul drogurilor, precum și patru grindere. De asemenea, la două dintre locații au fost descoperite două culturi outdoor de canabis, respectiv în municipiul Timișoara a fost descoperită o cultură de cannabis, formată din 13 plante aflate în diverse stadii de dezvoltare, iar în localitatea Pietroasa, din județul Timiș, a fost descoperită o cultură de canabis, formată din aproximativ 150 de plante, totalizând peste 170 de kilograme de masă verde de cannabis”, a transmis IPJ Timiș.

Cei trei bărbați au fost conduși la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri, bărbații, în vârstă de 28 și 39 de ani, fiind reținuți pentru 24 de ore, ulterior, magistrații dispunând față de aceștia măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști din cadrul IPJ Timiș și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Tot astăzi, DIICOT a anunțat descoperirea a alte trei ferme de droguri, în Caraș Severin și Dolj, iar la începutul săptămânii într-o localitate izolată din Timiș a fost descoperită o adevărată „zonă industrială”, cu o plantație de canabis și un laborator pentru prepararea hașișului.


Tot în această săptămână, o altă fermă de canabis a fost descoperită în județul Caraș-Severin, în munți, între Teregova și Băile Herculane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.