Politehnica are un nou antrenor principal. Tavi Benga revine pe banca alb-violeţilor...

Politehnica are un nou antrenor principal. Tavi Benga revine pe banca alb-violeţilor după aproape doi ani

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara se despărţise vinerea trecută de antrenorul Bogdan Andone. Astăzi, clubul alb-violet a anunţat numirea pe postul de „principal” a unui alt tehnician care s-a aflat şi în trecut în fruntea staff-ului – Octavian Benga.

„Ne face plăcere să anunţăm că Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu Octavian Benga pentru preluarea postului de antrenor principal al alb-violeţilor”, se arată în anunţul clubului.

Tavi Benga s-a despărţit de alb-violeţi după un prim mandat apreciat, cu bilanţ pozitiv: a înregistrat 10 victorii, 7 remize şi doar două înfrângeri în 19 partide oficiale contabilizate între 6 noiembrie 2019 şi 11 noiembrie 2020.

„Tavi Benga va oferi primele declaraţii cu ocazia unei conferinţe de presă pe care clubul nostru o va organiza în următoarele zile”, se mai arată în comunicatul Politehnicii.

Octavian Cătălin Benga s-a născut pe 8 august 1980, la Reşiţa.


A fost internaţional de juniori şi a activat ca jucător la Poli Timişoara şi CSM Reşiţa (Divizia A). A renunţat devreme la cariera din teren din cauza unei accidentări grave la genunchi. Ca antrenor, a activat în centrele juvenile ale lui FC Timişoara şi ACS Poli (la diferite grupe de vârstă), a fost „secund” la Unirea Sânnicolau Mare (L2), Victoria Brăneşti (L2), ACS Poli (promovare în Liga I) şi CS Universitatea Craiova (câştigător al Cupei şi Supercupei României 2020-21). Din postura de antrenor principal le-a pregătit pe ACS Poli II (promovare în L4), CSM Reşiţa, CSC Ghiroda (ambele L3), Politehnica Timişoara şi Viitorul Pandurii Tg. Jiu (ambele L2).

Cu doar cinci puncte după şapte runde, Politehnica primeşte duminică, de la ora 11.00, pe „Ştiinţa”, vizita Chiajnei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.