Prima ediție a festivalului JazzAr: „Am reușit să facem o ediție mișto...

Prima ediție a festivalului JazzAr: „Am reușit să facem o ediție mișto și sunt foarte bucuros pentru asta“

0
DISTRIBUIȚI

Prima ediție a festivalului JazzAr a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în mai multe locații din Arad și a avut parte de un public care a savurat pe deplin manifestările derulate în cele trei zile.

„Prima ediție a JazzAr fost un succes, publicul a fost extrem de prietenos, a fost o atmosferă foarte faină. Vrem să-l creștem de la an la an, iar această primă ediție a fost provocatoare și plină de ambiții.

La un moment dat m-am cunoscut cu Aurelian Roland Boiț, președintele asociației Europeanul și Daniela Boiț, care organizau deja lucruri frumoase în Arad. Așa am pus la cale JazzAr. Inițial am vrut să facem doar un concert …apoi …fiindcă am constatat că nu există un festival de jazz în Arad, ne-am extins.


Eu am făcut Liceul de muzică la Arad, dar am întrerupt legătura cu Aradul mult timp. De data asta am luat-o în serios și am reușit să facem o primă ediție mișto și și sunt foarte bucuros pentru asta“, ne-a declarat Petre Ionuțescu, unul dintre organizatorii acestui festival.

Printre momentele de succes care au marcat prima ediție a acestui festival s-au numărat concertele susținute de Petre Ionuțescu, Alljazzyover, Zsolt Bende Trio (Ungaria), Eyot Quartet (Serbia), Sara Gheorghe, Filip-Samuel Sebeşan și Sergiu Nădăban (Arad), Zeyla Tomlin, Blazzaj sau Irina Sârbu&Band.

Pe lângă concertele propriu – zise organizatorii au pus la cale diverse ateliere de lucru care s-au desfășurat cu ajutorul unor asociații ca Centrul de Transfuzie Sanguină Arad, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad, Asociația Nevăzătorilor Arad, Asociația IR33 Cetatea Aradului, Salina Arad, Școala de Balet Pas Cabriole Arad și portrete realizate de pictorul Manțoc Lucian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.