Război în Ucraina, ziua 192. Ucrainenii afirmă că au lovit o bază...

Război în Ucraina, ziua 192. Ucrainenii afirmă că au lovit o bază militară rusească în apropierea centralei nucleare din Zaporojie

0
DISTRIBUIȚI

Ucraina a indicat că forţele sale au lovit o bază militară rusească la Energodar, oraşul unde se află centrală din Zaporojie (sud), ocupată de trupele ruse, la o zi după vizita unei misiuni a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit AFP.

„În localităţile Herson şi Energodar, lovituri precise ale trupelor noastre au distrus trei sisteme de artilerie ale inamicului, precum şi un depozit de muniţii”, ucigând mai mulţi militari ruşi, a indicat armata ucraineană în raportul său difuzat în cursul serii de vineri.

Primarul pro-Kiev al Energodarului, Dmitro Orlov, la ora actuală aflat în exil, a declarat telefonic pentru AFP că nu are nicio informaţie cu privire la acest subiect, evocând grave probleme ale reţelei de telefonie mobilă în acest oraş vineri.

Centrala din Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost ocupată de trupele ruse în martie, la scurt timp după lansarea de către Moscova a invaziei sale în Ucraina, iar situl său a fost vizat de mai multe bombardamente stârnind temeri privind o catastrofă nucleară.


Kievul şi Moscova se acuză reciproc de aceste lovituri.

Ucraina a declarat că a lansat o contraofensivă pentru a recuceri teritoriile din sudul ţării ocupate de ruşi, dar a blocat orice informaţii oficiale despre acţiunile militare în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.