Război în Ucraina, ziua 194. Progrese vizibile ale contraofensivei ucrainene în sud

Război în Ucraina, ziua 194. Progrese vizibile ale contraofensivei ucrainene în sud

0
DISTRIBUIȚI
arhivă

Contraofensiva ucraineană face acum progrese vizibile pe Frontul de Sud, potrivit ISW. Rușii s-au retras din două zone pentru a evita încercuirea. În Donbas, ucrainenii au trecut râul Siverski, la est de Sloviansk, dar nu este clar dacă desfășoară o recunoaștere sau o contraofensivă, informează biziday.ro.

Potrivit raportului ISW din această dimineață, contraofensiva ucraineană face progrese verificabile în sud și în est.


Forțele ucrainene avansează de-a lungul mai multor axe în vestul regiunii Herson și au securizat un teritoriu peste râul Siverski Doneț, în Donbas. ISW apreciază că “ritmul contraofensivei ucrainene se va schimba probabil dramatic de la o zi la alta, pe măsură ce rușii rămân fără provizii. Ei vor contraataca ocazional și vor recâștiga uneori terenul pierdut, vor bombarda, desigur, cu artileria și aviațialocalitățile eliberate și trupele ucrainene care avansează”, mai scrie ISW.

Comandamentul ucrainean a anunțat eliberarea a două localități din regiunea Herson, în timp ce sursele ruse au recunoscut că forțele ruse s-au retras din Visokopillia (direcția Krivoi-Rog) pentru a evita încercuirea, pe fondul absenței suportului aerian. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au lansat lovituri aeriene la circa 30 km nord de orașul Herson, ceea ce indică faptul că forțele ruse au părăsit zona. Statul Major ucrainean a raportat, de asemenea, lovituri aeriene rusești asupra Sukhi Stavok, Bezimenne și Kostromka și alte așezări din jurul capului de pod ucrainean de peste râul Inhulets, ceea indică un avans de circa 12 km sud-est de capul de pod făcut inițial de ucraineni peste râu, mai notează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.