Război în Ucraina, ziua 198. Contraofensiva dă roade: 20 de localităţi eliberate

Război în Ucraina, ziua 198. Contraofensiva dă roade: 20 de localităţi eliberate

0
DISTRIBUIȚI
arhivă

Armata Ucraineană anunță oficial că a avansat 50 de kilometri în adâncul liniilor ruse pe Frontul de Est, eliberând 20 de localități, conform biziday.ro.

Anunțul a fost făcut de adjunctul șefului operațional al Comandamentului Ucraunean, într-un briefing în care s-a ferit totuși să numească localitățile eliberate și direcțiile de înaintare: “În general, unitățile noastre în direcții separate au avansat de la 2 kilometri până la câteva zeci de kilometri adâncime în apărarea inamicului. Suprafața totală a teritoriului revenit sub controlul Ucrainei în direcțiile Harkov și Bugul de Sud (nr- Frontul de Sud) depășește 700 de kilometri pătrați.


Pe parcursul desfășurării acțiunilor active în direcția Harkov, au fost eliberate peste 20 de așezări”.

Rapoartele din sursele ruse confirmă într-adevăr înaintarea Armatei Ucrainene pe Frontul de Est, iar imaginile de pe rețelele de socializare arată numeroși soldați ruși căzuți prizonieri, mulți dintre ei foarte tineri. Potrivit bloggerilor ruși, ucrainenii se mișcă repede, în unități de dimensiuni mici, și cu armament ușor.

Forțele ucrainene au cucerit Balaklia, punct de pivotare pe Frontul de Est, care permite înaintarea atât spre Izium cât și spre Kupiansk. Imaginile arată soldații ucraineni în centrul localității și steagul Ucrainei înălțat din nou pe clădirea consiliului local, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.