Război în Ucraina, ziua 205. Continuă contraofensiva: Forțele ruse s-ar fi retras...

Război în Ucraina, ziua 205. Continuă contraofensiva: Forțele ruse s-ar fi retras și mai mult

0
DISTRIBUIȚI

Pe Frontul de Est, Armata Ucraineană forțează trecerea râului Oskil în două puncte, în ceea ce par a fi manevre pregătitoare pentru continuarea contraofensivei spre Luhansk, informează biziday.ro.

Forțele ucrainene au traversat râul Oskil între Izium și Liman, potrivit unor surse ruse, și, posibil, și la nord și vest de regiunea Luhansk. ISW consideră că aceste atacuri sunt unele de pregătire a continuarei ofensivei din est, punând condițiile pentru a conduce mai adânc în spatele rusești în estul Harkov și vestul oblastelor Luhansk. Rușii încearcă să fortifice Liman, pentru a evita înaintarea ucrainenilor spre Lisiceansk și Severodonețk.


Potrivit Statului Major Ucrainean, mai multe corpuri ale milițiilor din Luhansk, care au suferit pierderi grele în urma ofensivei ucrainene de la începutul lunii, au fost desființate, iar rămășițele lor au fost adăugate rezervei ruse de la Liman.

ISW arată că o eventuală confirmare a poziției trupelor ucrainene confirmată a Ucrainei la nord de Luhansk ar indica faptul că linia de front stabilită de ruși pe râul Oskil este slabă iar forțele ruse s-au retras în realitate mult mai la est de râu.

În sud, forțele ucrainene continuă să-și îmbunătățească pozițiile tactice și sunt angajate în bătălii poziționale. Sunt informații că rușii își consolidează apărarea în nordul regiunii Herson, cu unități de voluntari formate la nivel regional în Federația Rusă.

Rușii continuă încercările de a transfera muniție și echipamente peste Nipru, iar ucrainenii lovesc zonele de concentrare ale acestora. Departamentul de Comunicații Strategice al Ucrainei (StratCom) a raportat că forțele ucrainene au distrus o bază militară rusă din Nova Kakhovka, iar filmările și rapoartele locale au coroborat informațiile StratCom. Blogegerii ruși arată că ucrainenii operează elicoptere în zona capului de pod făcut peste Inhuleț, ceea ce poate indica faptul că forțele ruse s-au retras mai mult din zona respectivă, mai informează biziday.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.