Război în Ucraina, ziua 207. Cehia cere crearea unui tribunal internaţional pentru...

Război în Ucraina, ziua 207. Cehia cere crearea unui tribunal internaţional pentru crime de război, după descoperirea gropilor comune de la Izium

0
DISTRIBUIȚI

Cehia, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, a solicitat crearea unui tribunal internaţional pentru crime de război. Cererea vine după descoperirea a sute de cadavre în pădurea de lângă Izium.

Jan Lipavský, ministrul ceh al Afacerilor Externe susține că este îngrozit de masacrul săvârşit de ruşi în Izium și cere înființarea unui tribunal ingternațional.

„Rusia a lăsat în urmă gropi comune pline cu sute de oameni împuşcaţi şi torturaţi în zona Izyum.


În secolul XXI, astfel de atacuri împotriva populaţiei civile sunt de neconceput şi abominabile. Nu trebuie să le trecem cu vederea. Susţinem pedepsirea tuturor criminalilor de război. #StandwithUkraine. Solicit înfiinţarea rapidă a unui tribunal internaţional special care să judece crimele de război”, a scris oficialul pe Twitter.

Circa 400 de cadavre ale civililor şi soldaţilor ucraineni au fost descoperite în pădurea de la periferia oraşului Izium. Descoperirea a fost făcută după ce rușii s-au retras din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.